Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Arsenal-gála; magyar légiós köszönt be a Steauanak

A keddi és szerdai BL-dömping után ma este az Európa-liga csoportköre is lezárult, melynek során eldőlt, hogy mely csapatok folytathatják a legjobb 32 együttes között februárban, immár a rettegett egyenes kieséses rendszerben.

arsenalVSbate001

Európa-liga csoportkör – 6. forduló
G csoport
Ugyan feltartott kézzel (főleg nem hazai pályán), de már megkönnyebbülve fogadhatta aktuális ellenfelét a Steaua. A becses nevétől hivatalosan megfosztott román rekordbajnok már az előző körben továbbjutott, így a mai mérkőzés már csak formalitás volt a piros-kékmezes gárda számára.
Igaz, a Lugano is már csak becsületéért hajthatott, lévén hiába is érték volna be pontszámban a Plzent, az egymás ellenire eredménynek köszönhetően már nem bírták volna megelőzni a cseheket.
Az esélytelenség terhe azonban nem ölte meg a vendégek játékát, akik a 32. percben már 0-2-re is elhúztak. A Lugano második gólját Vécsei Bálint szerezte. A magyar középpályás második gólját szerezte az idényben.

FCSB – Lugano 1-2 (0-2)
Helyszín: National Arena (Bukarest); Vezette: Nikola Dabanovic (montenegrói)
Gólszerzők: Gnohere (60. perc), ill. Daprela (3.), Vécsei (32.)

Korhut Mihály kezdőként kapott a Hapoelben. Azonban a már kiesett izraeli együttesnek nem sikerült szépen a búcsúja a sorozattól, lévén a csoport első helyére hajtó Plzen szerezte meg végül a három pontot.
Hiába uralta szinte végig a mezőnyjátékot a Hapoel, a zöldmezes „Viktorka” egy szerencsésen kipasszolgatott akció végén szerezte meg a vezetést. Horava gólja már csak a ráadás volt, így a kontrákra való berendezkedés végül kifizető lett a pilseniek számára. Jutalom: csoportelsőség.

Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzen 0-2 (0-1)
Helyszín: Toto Turner Stadion (Sheva); Vezette: Aleksandar Stavrev (macedón)
Gólszerzők: – ill. Hejda (28. perc), Horava (83.)

H csoport:
A hétvégi, Manchester United elleni vereséget követően becsülettel kitöltötte a dühét az Arsenal a BATE-n. Szegény belorusz csapat játékosai azt sem tudták merre van David Ospina kapuja.
Az „Ágyúsok” gólparádéja már csak azért is szívet melengető volt a futballszeretők számára, mert jócskán tartalékosan léptek pályára. Sőt, Arséne Wenger elképesztőt húzott. Szinte hihetetlen, de a londoniak kezdőjében hat angol játékos szerepelt, míg a padon egyetlen kivétellel szintén csak angolok ücsörögtek.
Természetesen még a tartalékosság ellenére is több hangadó vezéregyéniség lépett pályára az Arsenalban, így nem volt kétséges, hogy ma nem lehet ellenfél a BATE.
A sima hazai győzelem toronymagas csoportelsőséget ért Wengeréknek. A BATE utolsó lett a kvartettben.
Messze még a vége, de egy nagy lépést megtett a végső győzelem felé az Arsenal, a remélt bónusz BL-indulásért.

Arsenal – BATE Borisov 6-0 (3-0)
Helyszín: Emirates (London); Vezette: Robert Schorgenhofer (osztrák)
Gólszerzők: Debuchy (11. perc), Walcott (38.), Wilshere (43.), Poljakov (51.-öngól), Giroud (64.-büntetőből), Elneny (74.), ill. –

A londoni meccsel párhuzamosan a Crvena az életéért küzdött, ám alighanem nyugtatóan hathatott a szerbekre a BATE sima veresége. Igaz, a belgrádiak győzelme és végül elért továbbjutása még így is meglepetés, lévén ehhez a Köln legyűrése kellett.
Alighanem a német klubnál nem bánkódnak a kiesés miatt, hiszen a „Kecskések” immár csak a bajnokságra kell, hogy koncentráljanak. Tudniillik a Bundesligában a Köln történelmi vergődést produkálva, egyedüli nyeretlenként (14 fordulót követően) tökutolsó.

Crvena Zvezda – 1. FC Köln 1-0 (1-0)
Helyszín: Rajko Mitic Stadion (Belgrád); Vezette: Robert Madden (skót)
Gólszerzők: Srnic (22. perc), ill. –

A G és a H csoportok végeredménye:

ELgh

Balogh József