Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kádárék kiütéssel nyerték meg csoportjukat – videóval

A Bajnokok Ligájához hasonlóan elérkezett a kistestvér Európa-liga csoportküzdelmeinek záró akkordja is, melynek keretein belül ma 19.00-s kezdettel a Kádár Tamás nevével fémjelzett Dinamo Kijev, és a spanyol első osztályú Villareal is ringbe szállt…

dynamo

kép forrása: uefa.com

SK Slavia Praha – Astana 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Anicic (38.)

A jelenleg térdsérüléssel bajlódó Kleinheisler László csapata a továbbjutás kivívásáért utazott Prágába, melyet nagy meglepetésre sikerült is elérni a harcos kazah alakulatnak a toronymagas favoritnak számító Slavia ellenében. Győzelmükhöz nem kis köze volt a szerencsének is: a csehek 62%-os labdabirtoklásukat és 5 kaput eltaláló lövésüket képtelenek voltak gólra váltani.

Villarreal – Maccabi Tel Aviv 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Blackman (60.)

Tét nélkül futott ki a zöld gyepre a Villareal és a Maccabi Tel Aviv is, hiszen a spanyolok biztos csoportelsőként, az izraeliek pedig biztos utolsóként végeztek az előző fordulóban.  Ennek megfelelően a B-csapatával felálló hazai együttesen sikerült revansot vennie a kiírástól búcsúzó vendégeknek, amely győzelem így kizárólag szurkolóik kiengesztelését szolgálta.

Az A csoport végső állása

kk

Dinamo Kijev – FK Partizan 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Morozyuk (6.), Moraes (28., 31., büntetőből – 77.) ill. Jevtovic (büntetőből 45+4.)

Kádár Tamással a kezdőjében aratott magabiztos sikert a Dinamo Kiev, ezzel bebiztosítva első helyüket a második helyről támadó Partizannal szemben. A mérkőzés már fél óra elteltével eldőlt, hiszen a hazaiak 3-0-val mentek, ezután a két büntetőnek – és Tamásunk szép teljesítményének – hála megtartotta az ukrán főváros csapata előnyét.

Young Boys – Skenderbeu Korce 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Hoarau (55.), Assalé (90+5.) ill. Gavazaj (51.)

Újabb tét nélküli találkozó: a Young Boys meglepetésre idejekorán elbúcsúzott a sorozattól, ugyanez mondható el az albán bajnokságban vitézkedő Skenderbeu csapatáról is, akik bár nagy csodákat nem műveltek, de ma este is kemény meccset adtak a házigazdáknak. Reménykedjünk benne, hogy jövőre viszontláthatjuk a szimpatikus kiscsapatot – és nem magyar csapat selejtezőkörös ellenfeleként…

A B csoport végső állása

kk

 

Írta: Wernigg Márton