Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Kiesett az Everton, a Lyon vereséggel is továbbjutott

Az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában az E-csoportban már korábban is eldőlt a továbbjutás kérdése. Az Everton búcsúzott, pedig nyerni tudott az Apollon ellen, a Lyon viszont kikapott az Atalantától, így a második helyen jutott tovább. Az F-csoportban a Lokomotiv Moszkva legyőzte a Zlínt, ezzel biztosan csoportelső lett, míg a Kobenhavnnak sikerült nyernie a Tiraspol ellen, ezzel összejött neki k a továbbjutás.

2525191_w1

Forrás: UEFA

E-csoport:

Atalanta – Lyon: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Pategna (10.) ill. –

Nagyon hamar, a 10. percben szerezte meg a vezetést az Atalanta. Hans Hateboer tekerte be a labdát a kapu elé, ahol Andrea Petagna várta, majd nem hibázott, és betalált a hálóba. A Lyon nem volt alárendelt ellenfél, de nem jött nekik össze a gól, ahogy az Atalantának sem. A hosszabbítás harmadik percében azonban egyenlíthetett volna a Lyon, de Fekir szabadrúgása csak a kapufát találta el. A franciáknak nem számított, hogy veszítenek, vagy döntetlenre mentenek, így is biztos volt a továbbjutásuk a második helyen.

Apollon Limassol – Everton: 0-3 (0-2)
Gólszerzők: – ill. Lookman (21. 27.), Vlasic (86.)

Az Everton az első félidőben, mindössze 6 perc alatt intézte el az Apollon Limasso csapatát. Lookman először a 21. percben talált be Nikola Vlasic beadása után, és közvetlen közelről lőtt a léc alá. Lookman második gólja, ami talán karrierje legszebbje volt, a 27. percben érkezett, ekkor egy bivalyerős lövést küldött megállíthatatlanul kapu bal felső sarkába. Az Apollon ezek után átvette az irányítást, de nem tudott betalálni, kivéve a 38. percben Papoulis betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A második félidőben is sokat védett az Everton kapusa, így szépíteni sem tudott az Apollon szépíteni, sőt, még a vendégek növelték az előnyüket a 86. percben. Nikola Vlasic tört be a büntetőterületre, majd laposan a kapu közepébe lőtt. Ezzel le is zárták a meccset, de hiába nyertek, a továbbjutásra esélyük sem volt.

fggf

F-csoport:

Zlín – Lokomotiv Moszkva: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: –  ill. Miranchuk (70.), Farfan (75.)
Kiállítás: Gajic (58.) ill. –

Sokáig döntetlenre állt a Zlín és a Lokomotiv Moszkva találkozója, pedig az oroszok elég jól játszottak, sőt az 58. percben Gajic kiállításával már emberelőnyben is voltak. Már-már úgy tűnt, hogy marad a 0-0, amikor a moszkvai csapat belekezdett a gólgyártásba. Először a 70. percben találtak be, amikor Aleksey Miranchuk vágta be a kipattanót  egy szöglet után a jobb alsó sarokba, majd csupán 5 perc múlva jött a következő. Jefferson Farfan szlalomozott át a védők között, majd hatalmas lövést küldött kapu felé, amely a kapu bal oldalába ment. Ezzel a két találattal meg is nyerték a mérkőzést, amellyel bebiztosították az első helyüket a csoportban.

FC Kobenhavn – Sheriff Tiraspol: 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Sotiriou (52.), Luftner (60.) ill. –
Kiállítás: – ill. 
Jairo (71.)

Az első félidőben nem jött össze a gól egyik csapatnak sem, majd a dán csapat nagyon belelendült a játékba. Az első góljuk az 52. percben érkezett, ekkor Verbic szögletét követően Pieros Sotiriou ugrott a legmagasabbra a kapu előtt és pontosan fejelt a kapu jobb oldalába. A másoik gólig mindössze a 60. percig kellett várni, ekkor Michael Luftner érte el fejjel a labdát a szöglet után és pontos fejese a léc alá ment. A Tiraspolt az sem segítette, hogy a 71. percben Jairót kiállították, amivel szinte el is dőlt a mérkőzés. A Kobenhavn ezzel a győzelemmel sikeresen továbbjutott a következő fordulóba.

fggf