Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: parádés gólokkal húzta be a csoportelsőséget a Zenit – videóval

Nem sok eldöntendő kérdés maradt a K és az L-jelű kvartettekben az Európa Liga-csoportkör utolsó fordulójára, miután előbbiben a Lazio és  Nice, utóbbiban a Zenit és a Real Sociedad biztosította be a továbbjutást az előző körben. Az orosz és a spanyol gárda összecsapásán az Anoetában ugyanakkor az csoportelsőség volt a tét.

zenit

(Fotó: Gazprom Footbal/Twitter)

B-csapatával lépett pályára a már biztosan csoportelső Lazion a belga Zulte otthonában, ami meg is látszott a gárda teljesítményén. De Pauw fejesével hamar vezetést szereztek a házigazdák, majd a második félidőben egy újabb fejesgóllal növelni is tudák előnyüket a belgák. Az olaszok egy jó tíz percnek köszönhetően még egyenlíteni tudtak Caicedo és Leiva találataival, ám a 83. percben jött a hazaiak részéről Leya, aki 16 méterről tüzelt remekül Vargic hálójába, eldöntve a találkozót.

A csoport másik meccsén is a már kiesett csapat kozmetikázott mérlegén, a csoportutolsóként végző holland Vitesse verte az ászai többségét nélkülöző Nice-t.

https://www.youtube.com/watch?v=WNBDkkU6Tgc

K-csoport

Vitesse – Nice 1-0 (0-0)

Gólszerzők: Castaignos (85.)  ill.: – 

Zulte-Waregem – Lazio 3-2 (1-0)

Gólszerzők: De Pauw (5.), Heylen (60.), Leya (83.) ill.:  Caicedo (67.), Lucas Leiva (76.)

A csoport végeredménye:

elk6

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Az L-csoport rangadóján a Real Sociedad egy pontos hátrányból igyekezett a Zenittől megszerezni a csoportelsőséget, ennek megfelelően pedig viszonylag nagy fölényben futballoztak az első félidőben, ám ziccerig nemigen jutottak a baszkok. Így aztán a vezetést az oroszok szerezték meg a találkozó 35. percében: egy kontra után Rigóni tekerése pattint Rulli kapus páncélmellényéről Erokhin elé, a vendégek középpályása pedig köszönte szépen és a kipattanóból vezetéshez juttatta csapatát.

Az 59. percben aztán meghozta a gyümölcsét a Sociedad gólratörő futballja, az alapvonalnál Januzaj verte meg a védőjét, majd szépen tálalt az üres kapuba passzoló Willian José elé. A 64. percben aztán visszaszerezte a vezetést a vendégcsapat: egy szöglet után kiöklözött labdát Kuzyayev tett vissza az előlragadó Ivanovic elé, az egykori Chelsea-sztár pedig 11 méterről, ollózva lőtt a hálóba! A 85. percben újabb parádés góllal el is döntötte a csoportelsőség sorsát a Zenit: ezúttal Paredes kényszerítőzött kis területen Kokorinnal, a visszakapott labdából pedig két finom csel után talált be az argentin. A maga tizenhat pontjával a Zenit egyébként a csoportkör legjobb csapataként jutott tovább.

A Vardar-Rosenborg meccsnek tétje már nem volt, de a hazaiak legalább megszerezték első pontjaikat.

https://www.youtube.com/watch?v=TTIZZW3rimk

L-csoport

Real Sociedad – Zenit Szentpétervár 1-3 (0-1)

Gólszerzők: Willian José (59.) ill.: Erokhin (35.), Ivanovic (64.), Paredes (85.)

Vardar Szkopje – Rosenborg 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Ytalo (9.) ill.: Bendtner (45+2.)

 

 

A csoport végeredménye:

ell6

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba