Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

IFFHS: Messi a legeredményesebb, francia klub az Év női csapata

Lassanként hozza nyilvánosságra a Labdarúgás Történetével és Statisztikáival foglalkozó szervezet az Év legjobbjait. Ezúttal a gólkirályt, és a legjobb női klubot jelentették be.

lionel-messi-barcelona-psg-uefa-champions-league-08032016_feltmf12bt0f18v9iprtnl463

A kapusokkal kezdett az IFFHS, majd következett a játékvezetők listája, végezetül az edzők legjobbjait díjazták. Ezt pedig most a világ legeredményesebb gólszerzője, illetve a legjobb női klub követi.

Mint szokták mondani, a statisztika objektív műfaj, így aki követte ebben az évben a topligákat, nem érhette meglepetés, hogy a Barcelona zsenije, Lionel Messi lett a legjobb a mesterlövészek között.

Ez persze csak az élvonalba tartozó játékosok között szerzett gólokat veszi figyelembe, mert amatőr szinten biztosan akad, aki jóval többször zörgette meg az ellenfelek hálóját. Érdekesség a listában, hogy a naptári évben Cristiano Ronaldo 25 góljával mindössze tizenkettedik, míg a PSG ásza, Edinson Cavani lett második a rangsorban.

Messi azzal, hogy most harmadszor végzett az élen, utolérte Luis Suárezt, aki az Ajax és a Liverpool játékosaként is kiérdemelte a címet, mígnem egy éve a Barcelona labdarúgójaként is élen végzett. Cristiano Ronaldo (2014, 2015), illetve Mario Jardel (1999, 2000) is kétszer-kétszer nyert.

A rangsor:
1. Lionel Messi (Barcelona) 37 gól
2. Edinson Cavani (PSG) 35 gól
3. Bas Dost (Sporting CP) 34 gól
4. Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) 31 gól
5. Robert Lewandowski (Bayern) 30 gól
6. Luis Suárez (Barcelona), Harry Kane (Tottenham), Edin Dzeko (Roma) 29-29 gól
9. Alexandre Lacazette (Lyon), Dries Mertens (Napoli) 28-28 gól
11. Andrea Belotti (Torino) 26 gól
12. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Anthony Modeste (Köln) 25-25 gól

lyon

A legjobb női klubnak, akárcsak egy esztendeje, idén is a francia Olympique Lyont választották. Marozsán Dzsenifer együttese elképesztő fölénnyel nyerte meg ezt a szavazást. Mögöttük a PSG és a Wolfsburg – Jakabfi Zsanett csapata – végzett dobogón.

A legjobb női klub:
1. Lyon (francia) 303 pont
2. PSG (francia) 79 pont
3. Wolfsburg (német) 78 pont
4. Manchester City (angol) 46 pont
5. Chelsea (angol) 38 pont
6. Bayern München (német) 32 pont
7. Barcelona (spanyol) 25 pont

~GS~