Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már nem Dzsudzsák a legértékesebb magyar futballista

A mögöttünk álló szűk egy évtizedben gyakorlatilag Dzsudzsák Balázs volt a legértékesebb magyar futballista azt követően, hogy a PSV Eindhoven labdarúgójaként befutott. Piaci értéke 2012 telén volt a legmagasabban, akkor 18 millió euróra taksálták. Mostanra azonban már 30 esztendős lett a középpályás és évek óta nem azon a szinten játszik, amit a szurkolók elvártak volna tőle. Soha nem lett végül nemhogy topcsapat, de elitbajnokságban szereplő klub játékosa sem, piaci értéke pedig idén 5 millió euró alá zuhant, ezzel már nem ő a legértékesebb magyar futballista.

140852_valogatott_portrek

A transfermarkt.de adatai szerint az MLS-ben gólkirályi címet szerző Nemanja Nikolics jelenleg a legértékesebb magyar labdarúgó, ám Dzsudzsák Balázs még mindig odafér a dobogóra a csatár és a válogatott kapuvédő Gulácsi Péter közé. Őket követi a Bologna nélkülözött magyarja Nagy Ádám, majd pedig a Dinamo Kijev alapembere Kádár Tamás és a hosszas sérülés után visszatérő Szalai Ádám.

A lista azért nem teljesen pontos, mert az egyes labdarúgók piaci értékét nem egyszerre frissítették, az adatbank helyenként akár fél éves vagy régebbi adatokat is tartalmazhat.

A legértékesebb magyar futballisták

1. Nikolics Nemanja (Chicago Fire) – 4,5 millió
2. Dzsudzsák Balázs (al-Vahda) – 4,25 millió
3. Gulácsi Péter (RB Leipzig) – 4 millió
4. Nagy Ádám (Bologna) – 3,5 millió
5. Kádár Tamás (Dinamo Kijev) – 2 millió
Szalai Ádám (Hoffenheim) – 2 millió