Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: csapatkapitánya nélkül játszik Nagydöntőt a címvédő Seattle!

Az észak-amerikai profiliga (MLS) 2017-es Nagydöntőjére holnap este kerül sor. A végső győzelemért a címvédő Seattle Sounders és a tavalyi döntős Toronto FC száll harcba, azaz megismétlődik az előző idénybeli finálé. Annyi már viszont a végső megmérettetés előtt eldőlt, hogy a holnapi találkozón nem léphet pályára a címvédő klub csapatkapitánya, Osvaldo Alonso.

usa_today_10312673.0Osvaldo Alonso (jobbra) csapata legfontosabb meccsét kénytelen kihagyni (forrás: soundderheart.com)

Holnap este, magyar idő szerint 22:15-ös kezdéssel rendezik meg az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga 2017-es szezonjának Nagydöntőjét! A tavalyi finálé megismétlése is lesz ez egyben, ugyanis a címvédő Seattle Sounders megintcsak a Toronto FC ellen játszik majd.

A Seattle-i alakulat viszont már a döntő előtt megfogyatkozott, ugyanis a klub csapatkapitánya, Osvaldo Alonso biztosan nem léphet holnap pályára. A 32 éves kubai labdarúgó november 28-án már edzett, akkor pedig úgy tűnt, hogy pályára léphet, ha csapata döntőbe jut. Klubja bejutott a fináléba, ám a közép-amerikai középpályás a mostani “teszten” nem ment át, így kénytelen kihagyni az év legnagyobb meccsét.

Alonso idén már nem először sérült, nyáron is kényszerpihenőre volt szüksége, igaz, az “csak” 35 napig tartott. Jelenleg szeptember vége óta nem bevethető a kubai, akinek döntőtől való távolmaradását a Seattle edzője, Brian Schmetzer ismertetett a sajtóval. Alonso a tavalyi fináléban is csak fájdalomcsillapító injekciók beadása után tudott játszani, ám ezúttal erre sincs esély combizom-sérülése miatt. Alonso szerződése egyébiránt december 31-én lejár a Soundersnél, így akár az is lehet, hogy a klubot 2009 óta erősítő játékos utolsó lehetősége lett volna ez arra, hogy döntőt játszhasson mostani csapata színeiben.

Az MLS Nagydöntőjét holnap, azaz szombaton este rendezik meg tehát magyar idő szerint 22:15-től Torontóban, melyet az Eurosport 2 közvetít, valamint természetesen mi is beszámolunk a tengerentúli fináléról!

Nagy Dávid