Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a Vasas legyőzésével ugrott a tabella élére a Fradi

Az utóbbi hetekben kimondottan pocsék formában futballozó Vasas a Ferencvárost fogadta az NB I utolsó idei fordulójának zárómérkőzésén.

vasasfradi

(Fotó: MTI)

Hamar vezetést szerzett a bajnokaspiráns Fradi, a 2. percben a sérült Böde helyén kezdő Lovrencsics Balázs fejesével, Varga szögletéből bólintott a csatár. (0-1) Megvoltak ugyanakkor az angyalföldiek lehetőségei az egyenlítéshez: a 12. percben Gaál bombázott irgalmatlan erővel 24 méterről a kapufára. Remili távoli lövésénél Dibusz mentette meg a Fradit a góltól, mint ahogy kellett a válogatott kapus Pavlov ziccerénél is a 42. percben: egy szöglet után a védők által kifejelt labdából tálalt Berecz Pavlov elé, ám a Vasas támadójától kissé elpattant a labda, Dibusz szorításában pedig közelről mellélőtt. A Vasas-lehetőségek ellenére tehát Fradi-vezetéssel zárult az első játékrész.

A második félidőben a színvonal inkább csak esett, mintsem emelkedett volna, a Vasas játékáról nem is beszélve. A Fradinál Paintsil próbálkozott elsősorban, ám távoli lövéseit Kamenár védeni tudta. (Mindeközben a hangosbeszélő ötpercenként szólította fel a renitens vendégszurkolókat a sportszerű szurkolásra.) A 74. percben aztán Lovrencsics Balázs kapott remek labdát Gorriarántól, ám a csatár nem tudta eltekerni ziccerben a labdát Kamenár mellett. A Vasas helyzeteket kialakítani nemigen tudott, csak kósza távoli lövésekre voltak képesek Gaálék. A 92. percben aztán Gorriarán eldöntötte a találkozót: Paintsil vágta előre labdát az Vasas-védők mögé befutó uguguay-i elé, aki a rosszul kimozduló Kamenárt megkerülve az üres kapuba lőtt. Ez volt Gorriarán első magyar bajnoki gólja, és egyben az őszi szezon utolsó találata.

A Fradi így az élen telel és három pontos előnyből várja a tavaszt, míg a Vasas vészesen sodródik a kiesőzóna felé, csak két ponttal gyűjtöttek többet ősszel, mint a már kieső helyen álló Balmazújváros.

Vasas – Ferencváros 0-1 (0-1)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion; Vezette: Pintér Csaba
Gólszerzők: – ill. Lovrencsics B. (2.)
Sárga lapok: Szivacsku (60.) ill. Spirovski (89.)
Kiállítás: – ill. –

Vasas: Kamenár – Szivacski (Vogyicska 83.), Vaskó, Burmeister, Benes, Ádám – Berecz, Vida – Remili (Ferenczi 79.), Gaál – Pavlov. Vezetőedző: Michael Oenning

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., (Pedroso, a szünetben) Otigba, Blazic, Botka – Gorriarán, Spirovski, Leandro – Varga (Batik 83), Lovrencsics B. (Priskin 79.), Paintsil. Vezetőedző: Thomas Doll

A bajnokság állása tizenkilenc fordulót követően:

nb1tab19

A góllövőlista élmezőnye: 

nb1góllövőlista19

(A tabellákért köszönet az eredmenyek.com-nak!

Lasányi Csaba