Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben égett meg a Hoffenheim! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának vasárnapi játéknapján az André Breitenreiter vezette Hannover a Julian Nagelsmann által irányított Hoffenheimet látta vendégül. Az ezt megelőző találkozón a sereghajtó Köln a Freiburgot fogadta…

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 10. 173806

A Hoffenheim számára óriási lehetőséget hordozott magával a mai mérkőzés, hiszen Nagelsmann legénysége egy esetleges győzelemmel felléphetett volna akár a dobogó alsó fokára is. A Hoffenheim a szezon elején remekül teljesítő Hannoverhez látogatott, ám az utóbbi hetekben viszont gyengélkedik Breitenreiter csapata. Nos, a négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatot ma sikeresen megtörte a hazai csapat, amely végül 2-0-ra tudta felül múlni a papíron talán esélyesebbnek mondható Hoffenheimet. A vezetést a találkozó 59. percében szerezte meg a Hannover, méghozzá csodacsereként kikiáltott Fullkrug találatával. A 85. minutumban pedig jött a mindent eldöntő gól, ekkor a szezon elején remekül futballozó, az utóbbi összecsapásokon viszont leginkább csereként pályára lépő Martin Harnik jóvoltából. 

Hannover – Hoffenheim 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Fullkrug(59.), Harnik(85.) ill. –

Korábban játszották: 

“Szegény embert még az ág is húzza” – Így lehet értékelni a kora délutáni mérkőzést a Köln szemszögéből. A sereghajtó, eddig nyeretlen együttes számára nagyon fontos lett volna a három pont begyűjtése, hiszen a szintén kiesés ellen harcoló Freiburg volt a gárda vendége. A Köln számára nagyon jól indult a találkozó, hiszen már a 8. percben megszerezte a vezetést Klunter góljának köszönhetően. A 16. minutumban pedig jött Guirassy, s megduplázta csapata előnyét, a 29. percben pedig Stanko öngóljával már hárommal ment a Köln. Az első félidő véghajrájában aztán Petersen találatával szépített a vendég Freiburg, de a hazai gárda így is megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre. Mindhiába volt olyan az összecsapás folyamán, hogy a Köln 3-0-ra is vezetett, mivel végül a Freiburg tudott diadalmaskodni. A második játékrészben két büntetőt is kapott a vendég gárda, Petersen mindkettőt értékesítette is, rajta kívül pedig még Haberer volt eredményes. 

Köln – Freiburg 3-4 (3-1)
Gólszerzők:
Klunter(8.), Guirassy(16.), Stanko(29., öngól) ill. Petersen(39., 65., büntető, 90., büntető), Haberer(65.)