Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: visszavágott a Toronto, a kanadai klub nyerte a címvédő elleni Nagydöntőt! – videóval

Tegnap este az MLS, azaz észak-amerikai profiliga 2017-es szezonjának Nagydöntőjében megismétlődött a tavalyi finálé párosítása. A végső meccsen a Toronto visszavágott a címvédő Seattle-nek, és a kanadai klub az alapszakasz után története során először a ligát is megnyerte, így magasba emelhette a 22. finálé után a jól megérdemelt trófeát!

IMG_20171210_091217Michael Bradley, a Toronto csapatkapitánya klubja hazai pályáján emelhette magasba az MLS megnyeréséért járó trófeát, melyet a csapat története során először hódított el! (forrás: twitter.com/MLS)

A 22. Nagydöntőre került sor tegnap este az észak-amerikai profiligában, azaz az MLS-ben! A 2017-es szezont lezáró mindent eldöntő összecsapásra Torontóban került sor, ahol a tavalyi döntős Toronto FC ismét összecsapott a címvédő Seattle Sounders csapatával.

A meccs első igazán nagy lehetőségére a 10. percben került sor, amikor nagy védést kellett bemutatni a tavaly bravúrt bravúrra halmozó Seattle hálóőrnek, Frei-nek! A svájci kapus Osorio kipattanó utáni próbálkozását hatástalanította. Egy perccel később a torontóiak olasz ásza, Giovinco is kapura küldte a labdát, s tizenhatosról leadott lövését fogta a Sounders kapusa. Folytatta a rohamokat a kanadai klub – a 23. minutumban ismét Giovinco villant, löketét pedig ismét hatástalanította a svájci kapus. Hasonló szituáció alakult ki a 35. percben is, amikor Delgado lövése is a léc alá tartott, de újfent védett, és megintcsak szögletre mentette az ellenfél támadását Frei kapus, akinek bőven akadt dolga. Nagyon érett a torontói gól, de Vázquez sem tudott betalálni. A Barca nevelés a félidő végéhez közeledve próbálkozott, de az ő lövését is kivédte a címvédő kapusa a 41. percben. Az első félidőben a Seattle végig védekezni kényszerült, és csak idő kérdése volt, hogy a szünet után mikor kerül előnybe a Toronto.

A hazaiak térfélcserét követően ott folytatták ahol abbahagyták. A 64. percben Giovinco a tizenhatoson belülről is megeresztett egy lövést, de ez sem akadt be, állta a sarat Frei.

IMG_20171210_091303Altidore vette be először a címvédő Seattle kapuját – a jenkik támadó góljával lényegében már megszerezte a kupát a Toronto (forrás: twitter.com/MLS)

Egészen pontosan a 67. percig tudta a hazai helyzeteket kivédeni a címvédő kapusa, azonban ekkor már Frei sem tudott mit tenni! Altidore a leshatáron – de még nem lesen – kapott egy nagyszerű kiugratást Giovincótól, az amerikai támadó pedig a kifutó és elvetődő Frei fölött pöckölte a labdát a kapuba! Zseniális találattal egy szép labdakihozatalt követően tudott előnybe kerülni az alapszakasz győztese (1-0)!

A hajrában jöttek még további helyzetek, s kis híján a 94. minutumban Chad Marshall fejjel egyenlített, viszont Bono kapus védett!

Hiába egyenlíthetett volna a Seattle, még ugyanabban a percben, a 94.-ben végigszaladt a pályán a Toronto és mindent eldöntött! Giovinco jó passzát követően Cooper nagyszerű lökete a bal kapufáról pattant vissza, s az érkező Vázquez juttatta a kapuba a labdát, ezzel végleg eldöntve a 2017-es szezon megnyeréséért járó trófea sorsát (2-0)!

IMG_20171210_091120Nem hiába volt kitörő a Toronto játékosainak öröme (forrás: twitter.com/MLS)

Megérdemelten győzött a Toronto, amely végig nagy elánnal küzdött a sikerért. Már tavaly is közel állt a győzelemhez a kanadai gárda, de akkor a tizenegyesekig eljutott a Seattle, majd a büntetőpárbajt megnyerte. Ezúttal viszont történelmet írt a szezonban kétszer is a kanadai gárda, ugyanis a Toronto első alkalommal nyerte meg az alapszakaszt, valamint az MLS Cup-ot is!

MLS Nagydöntő 2017 | MLS Cup
Toronto FC – Seattle Sounders • 2-0 (0-0)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 30.584 néző. Vezette: Allen Chapman
Gólszerzők: Altidore (67.), Vázquez (90+4.), ill.
Sárga lapok: Vázquez (90+5.), ill.
Kiállítás:

Toronto FC: Bono – Beitashour, Moor, Mavinga, Morrow – Bradley – Delgado (Cheyrou, 90+3.), Osorio (Cooper, 85.) – Vázquez – Giovinco, Altidore (Hagglund, 86.). Vezetőedző: Greg Vanney

Seattle Sounders: Frei – Leerdam, Torres, Marshall, Jones (Tolo, 90+1.) – Roldan, Svensson – Lodeiro, Dempsey, Rodriguez (Morris, 71.) – Bruin. Vezetőedző: Brian Schmetzer

Nagy Dávid