Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a 16. forduló legérdekesebb mozzanatai

A Premier League 16. fordulójában is remek összecsapásokat láthattunk, három városi derbit is rendeztek a fordulóban. A legnagyobb érdeklődés a Merseyside-derbit valamint a manchesteri városi derbit előzte meg, de a Chelsea együttese is londoni derbin játszott a WHU otthonában.

plcover

A West Ham játékosa Manuel Lanzini már 9 gólt szerzett a Premier League történetében a londoni derbik történelme során, ettől többet csak a Tottenham támadója Harry Kane. A Spurs támadója a londoni derbik során eddig 12 alkalommal volt eredményes.

Alvaro Morata a Chelsea spanyol válogatott támadója idén a PL-ben 14 fellépésén összesen 13 gólból vette ki a részét (9 gól, 4 gólpassz). Ráadásul a spanyol gólvágó 9 bajnoki góljából ötször fejelt volt eredményes ami rekord a PL idei szezonjában.

A Premier League idei szezonjának eddigi legjobb párosa a Chelsea együttesénél található ugyanis Cesar Azpilicueta eddig öt alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát Alváro Moratát.

A West Ham osztrák válogatott támadója Marko Arnautovic idei első bajnoki gólját szerezte a Chelsea ellen ami végül három pontot ért a kalapácsosoknak. Az osztrák idei első gólját egyébként 12 próbálkozásból hozta össze.

David Moyes nem jó ómen a regnáló bajnokoknak. A skót szakember ugyanis legutóbbi hat bajnoki mérkőzésén ötször is győzelmet aratott a regnáló bajnokok ellen.

DQnHPDCXUAApf37

Mark Noble 298. bajnokiján lépett pályára hétvégén a címvédő Chelsea ellen, a WHU csapatkapitánya pedig 100. élvonalbeli győzelmét aratta a londoni kékek ellen.

A Bournemouth veterán támadója Jermain Defoe pályafutása 200. gólját szerezte hétvégén a Crystal Palace ellen (189 gól a PL/EFL-ben, 11 gól az MLS-ben). A 35 esztendős támadó ráadásul 9. gólját szerezte a Palace ellen, ennél többet csak a Wigan ellen szerzett pályafutása során szám szerint 10-et.

DQnTP5MWkAA_Hlp

A Stoke City válogatott védője Ryan Shawcross lett a hetedik játékos aki pályafutása során 6 vagy annál több öngólt szerzett. Rajt kívül csak Richard Dunne (10), Jamie Carragher és Martin Škrtel (7) szerzett több öngólt.

A Premier League idei szezonjában a 20 piros lapból ötöt a Burnley aktuális ellenfeleinek játékosai kaptak. Ezúttal a Watford holland védője Marvin Zeegelaar volt a szenvedő fél.

A Burnley izlandi játékosa Johan Berg Gudmundsson már ötödik gólpasszát jegyezte az idei szezonban, nála többet csak David Silva, Kevin de Bruyne, Aaron Ramsey és Leroy Sané osztott ki társainak.

Harry Kane pályafutása a hétvégén újabb mérföldkőhöz érkezett, miután a Spurs gólgyárosa immáron 250. alkalommal léphetett pályára klubcsapataiban. Kane ezt a Stoke ellen két góllal ünnepelte meg, ráadásul a fazekasok ellen ez már a 7. gólja volt pályafutása során, ennél többet csak a Leicester ellen szerzett (9 gól).

DQng_QIWkAExrb9

Az öt európai topbajnokságot tekintve 2017 legjobb góllövői:

38 Lionel Messi

34 Edinson Cavani

33 Harry Kane

32 Robert Lewandowski

Nicolas Otamendi legutóbbi 15 mérkőzésen öt alkalommal volt eredményes, az argentin védő ezt megelőzően 97 mérkőzésén mindössze két gólt szerzett.

Első gólját szerezte a Merseyside-derbik történelme során Wayne Rooney, az Everton játékosa. Érdekesség, hogy a United színeiben legutóbbi hat mérkőzésen ötször is betalált a vörösöknek a visszavonult angol válogatott támadó.

Képek: premierleague.com

Forrás: theguardian.com, premierleague.com

Ondik Gábor