Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatér a kupagyőztes edző Kispestre – hivatalos

Nem várta meg a hétfőt George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa, már vasárnap este a köztévé sportadóján elárulta ki lesz Erik van der Meer utódja.

55460

Alighanem Supka Attila gondolta legkevésbé. hogy rá esik a kispesti tulajdonos választása. Viszont indokolt, hogy olyan edző vegye át az együttest, aki ismeri a játékosokat, a magyar mezőnyt, így azonnal reagálni tud dolgokra. Ezt emelte ki Hemingway is a vasárnap esti Góól 2 című műsorban. „Tudja már az egész város, ki lesz az új edzőpáros. Mark de Vries másodedző volt az őszi szezonban, ő marad pályaedzőnek, Supka Attila veszi át a csapatot – utalt arra a tulajdonos, hogy már napok óta lebegtették a Szeged 2011 trénerének nevét. – Január kilencedikén kezdi meg a munkát. Pár héttel ezelőtt, amikor elhatároztam, hogy trénert cserélek, felnéztem, és arra a következtetésre jutottam, hogy olyan szakvezető kell, aki ismeri a magyar mezőnyt. Nincs idő arra, hogy hozzak egy külföldit, egy jó edzőt akár, aki megtanulja, mit játszanak a riválisok. Körülnéztem idehaza, úgy gondolom, hogy vannak jó magyar edzők is. Attila az egyik legjobb magyar edző. Egy úriember, nem a káromkodós, másokat nem tisztelő fajta. Taktikailag jól felkészült. Korábban jó munkát végzett. Olyan helyzetben volt a Szegednél, hogy el tudott jönni – ezek a dolgok mind mellette szóltak.”

A Szeged 2011 igen gyenge szezont fut, legutóbb szeptemberben nyert, azóta tizenhárom bajnokin nyolc vereség mellett öt döntetlent ért el az NB II-ben szereplő csongrádi klub.

Majd előkerült a nemrégiben adott van der Meer-nyilatkozat, amelyben a kispesti körülményeket, valamint a tulajdonost degradálja. A riposzt sem késett… „Soha nem azt nézem, hogy az ember mit csinál, nem az a fontos. Azt nézem, hogy az edző tudja-e teljesíteni azokat a célokat, amiket én gondolok. Van der Meernél is ezt néztem. Aztán jött az a bizonyos holland újságcikk. Olyan dolgokat mondott, amikért elbocsátás jár. Ez az ember valamilyen szinten gyengeelméjű, normális edző nem nyilatkozik így.”

Az is kiderült, nem közös megegyezéssel, hanem egyoldalú szerződésbontás történt.

Supka Attilával jól járt a Honvéd, hiszen az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar edzője, amit bizonyít a Lokival elért két bajnoki cím, a kispestiekkel megnyert Magyar Kupa-siker, valamint a honi Szuperkupa kétszeri elnyerése.

~GS~