Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezúttal sem tudott győzni az RB Leipzig! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 16. fordulójának nyitó mérkőzésén a Ralph Hasenhüttl által irányított RB Leipzig a Martin Schmidt vezette VfL Wolfsburg otthonába látogatott. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 12. 210446

A mérkőzés első komolyabb helyzetére nem kellett túl sokat várni, amit az RB Leipzig javára jegyezhettünk fel. A 7. percben Guilavogui hatalmas hibáját követően Timo Werner előtt adódott nagy lehetőség, ám a középpályás szerencséjére Casteels résen volt és hárította az ifjú támadó lövését. A 14. minutumban a játékvezető büntetőt ítélt a Wolfsburg javára, miután Konate felrúgta a hazaiak csatárát, Mario Gomez. A tizenegyest magabiztosan értékesítette a farkasok védője, Verhaegh. A 17. percben Keita remek átadása után Klostermann került ordító ziccerbe, aki azonban a lövése helyett a passzt választotta, így odaveszett az ígéretes helyzet. 

A fordulást követően aztán gyorsan egyenlíteni tudott a lipcsei alakulat, az 52. minutumban Poulsen passza után az előrehúzódó szélső hátvéd, Halstenberg vette be Casteels hálóját. A 78. percben aztán minden bizonnyal a csereként beállt Origi nemcsak a találkozó, hanem az év egyik legnagyobb helyzetét puskázta el. A belga támadónak senkitől sem zavartatva, minden különösebb túlzás nélkül az üres kapuba kellett volna bepasszolnia a labdát, ám helyette végül a léc fölé vágta a játékszert ordító ziccerben. 

VfL Wolfsburg – RB Leipzig 1-1 (1-0)
Helyszín:
Volkswagen Aréna, Wolfsburg
Gólszerzők:
Verhaegh(15., büntető) ill. Halstenberg(53.)
Sárga lapok: Guilavogui(30.), Neiland(66.) ill. Upamecano(58.), Ilsanker(60.)
Kiállítás: – ill. Upamecano(90+2.)

Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Uduokhai, Brooks, William – Guilavogui, Arnold – Gerhardt, Nieland(Osimhen 89.), Malli – Gomez(Origi 67.). Vezetőedző: Martin Schmidt. 

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann(Laimer 82.), Konate, Upamecano, Halstenberg – Kampl(Kaiser 89.), Ilsanker, Keita, Bruma(Demme 79.) – Poulsen, Werner. Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl.