Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: van Gaal szerint Mourinho csapata unalmasabb mint az övé volt!

Louis van Gaal már a 2014 nyarától számított majd két éves regnálása alatt sem feltétlenül lopta be magát minden Manchester United rajongó szívébe – Legújabb nyilatkozatával meg aztán pláne nem!

(Kép: goal.com)

A Manchester United korábbi holland menedzsere, Louis van Gaal odaszúrt egyet a “vörös ördögök” kispadján éppen őt váltó José Mourinhonak. ‘LVG’ szép választékosan fogalmazott, így mondandója igen egyértelműre sikeredett!

“Azt kérdezik, hogyan ítélem meg a Unitednél végzett munkámat? Azt fogom mondani, hogy ez volt az egyik legjobb időszakom, tekintettel azokra a körülményekre, melyek mellett dolgoznom kellett! Olyan futballt játszottunk, ami szerintem teljesen rendben volt, csak nem igazán becsülték meg Angliában. Nézzék meg Mourinhot, az ő csapata szerintem jóval unalmasabb focit játszik, mégsem kritizálják!”– Kezdte van Gaal a Fox Sports Netherlands-nak adott interjújában.

“Mi támadófutballt játszottunk, a csapat most védekező felfogásban játszik. A bizonyíték erre az, hogy akkoriban az ellenfelek mélyen visszaálltak ellenünk, most a United teszi mindezt elég gyakran. Egyértelmű, hogy José Mourinho defenzív futballt játszik! – Folytatta a holland válogatottal a 2014-es világbajnokságon bronzérmet szerző 66 esztendős szakember, majd jött az igazi csavar a mondandójában: “Inkább nézem a City meccseit, jobban játszanak, jobb keretük van, a játékosok magasabb minőséget képviselnek” 

Van Gaal azért azt is hozzátette még, hogy jól ismeri Mourinhot, sőt kedveli is, mint magánszemélyt, de még mint edzőt is, csupán kettőjük futballról alkotott elképzelései nem egyeznek meg.