Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klub-vb: Ronaldo újabb rekordja, döntős a Real Madrid! – videóval

A klubvilágbajnokság szerda esti elődöntőjében a Bajnokok Ligája címvédője a spanyol Real Madrid a hazai pályán szereplő Al-Jazira ellen lépett pályára.

FIFA-Club-World-Cup-Semi-Final-Al-Jazira-vs-Real-Madrid (1)

A mérkőzés toronymagas esélyese a Bajnokok Ligája címvédője a Real Madrid volt.  A spanyolok ellenfele az  elődöntőben a Henk ten Cate által edzett Al-Jazira volt, akik a rendező jogán vehettek részt a tornán. Mivel a versenykiírás szerint a rendező ország regnáló bajnoka is szerepelhet a tornán a kontinentális szövetségek legrangosabb, kluboknak kiírt kupasorozatainak győztesei mellett. Henk ten Cate ráadásul a magyar szurkolók számára is ismerős lehet hiszen az 1999/2000-es bajnoki idényben az MTK edzője volt.

Zinedine Zidane tanítványai már az első perctől kezdve óriási nyomás alá helyezték a hazai pályán szereplő arabok kapuját. Az első komoly madridi lehetőségre mindössze öt percet kellett várni, ekkor Ronaldo jobb alsóba tartó fejesét hárította a hazaiak hálóőre. Két perccel később ismét a madridiak portugál sztárja Ronaldo került ziccerbe, de fejesét ezúttal is hárította Housani, a kipattanót pedig Benzema nem tudta a hálóba kotorni. Ezt követően a 8. percben is komoly madridi lehetőséget jegyezhettünk fel Modric lövésénél ismét a hazaiak portása Housani védett egy nagyot, a horvát lövését a bal kapufára tudta ütni bravúrral. A 12. minutumban Ronaldo már harmadik ziccerét puskázta el, a hazaiak kapusa pedig már sokadik bravúrját mutatta be a mérkőzés első negyedórójában. A helyzetek számát tekintve már az első negyedórában döntésre vihette volna a madridi együttes, azonban az arabok hálóőre Housani elképesztő napot fogott ki és mindent hárított. A találkozó 16. percében Benzema előtt adódott gólszerzési lehetőség, de fejesét ezúttal is hárította Housani ezúttal akrobatikus mozdulattal. Négy perccel később Modric került a tizenhatoson belül nagy helyzetbe, de az egyik védő lábai között leadott lövése ezúttal is Housani zsákmánya lett. A folytatásban a madridiaknak két gólját is érvénytelenítették, a második érvénytelen góljukat a videbíró segítségével érvénytelenítette a játékvezető. Félóra játékot követően a madridi együttes elkedvtelenedett és kevesebb gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki Zidane fiai. A rengeteg kihagyott helyzet pedig az első félidő hajrájában megbosszulta magát. Casemiro labdavesztését követően Boussoufa remek labdát tálalt Romarinho elé, a brazil pedig támadó pedig védhetetlenül tekert Navas kapujának jobb alsó sarkába. Óriási meglepetésre az első félidőben Al-Jazira vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok, pedig az arabok mindössze egyetlen egyszer találták el a kaput, de ebből rögtön gól is lett. A Real Madrid az első játékrészben 17 kapuralövési kísérlettel próbálkozott.

DQ8pSAYXUAIIqtJ

Fordulást követően a 47. percben a hazaiak kontrát vezethetettek, amelynek végén Romarinho kihagyhatatlan helyzetbe hozta Boussoufát, aki nem is hibázta el a ziccert. Csakhogy a marokkói lesen kapta a labdát, a játékvezetők ezúttal is a videbíró segítségével érvényteleníették a találatot. Az 51. percben pedig Cristiano Ronaldo megtörte a madridiak gólcsendjét és kiegyenlíett miután Modric passzát követően a  kapu bal oldalába lőtt, ezzel pedig Cristiano Ronaldo rekorder lett miután a Klub-vb történelmének legeredményesebb játékosa lett hat találattal. A gólt követően a Real Madrid mégnagyobb nyomást helyezett az arabok kapujára, de Benzema ziccereit két alkalommal is hárította Al Senaani. A 66. percben Modric tálalt remekül Benzema elé a francia lövése azonban a bal kapufát taláta telibe, érkező pedig nem volt a kipattanóra madridi részről. Egy perccel később Romarinho került helyzetbe, de távoli lövése az oldalhálót találta el. Húsz perccel a vége előtt Benzema rövid időn belül másodjára is eltalálta a bal kapufát, de ez sem befelé pattant. A találkozó hajrájára fordulva a 72. percben a csereként beálló Asensio tekert nem sokkal fölé, majd két perccel később Casemiro lövése tévesztett célt. Kilenc perccel a vége előtt első labdaérintése után Gareth Bale laza belsőzése után a Real Madrid megszerezte a vezetést.  Gareth Bale nagy kedvvel szállt be a játékba és a 88. percben egy gyönyörű akrobatikus mozdulattal kis híján megszerezte második gólját is, azonban az arabok kapusa hárított. A Real végül 35 kapura lövési kísérlettel zárta a találkozót, míg a házigazdák csupán három alkalommal próbálkoztak lövési kísérlettel. A királyi gárda ellenfele a döntőben szombat este a brazil Gremio lesz.

Al-Jazira – Real Madrid 1-2 (1-0)
Helyszín: Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi, Vezette: Ricci (brazil)
Gólszerzők: Romarinho (41.) ill. Ronaldo (53.), Bale (81.)
Sárga lapok: Mohamed Ayed (68.)
Kiállítás:

Al-Dzsazira: Housani (Al Senaani 51.) – Fayez, Ali Ayed, Al Saadi, Obaid – Al Hosani (Rabia 72.) , Al Attas, Alhammadi (Al Otaiba 60.) – Romarinho – Mabhut, Boussoufa. Vezetőedző: Henk ten Cate

Real: Navas – Hakimi, Nacho, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Kovacic (Lucas Vazquez 68.) – Isco (Asensio 68.), Benzema (Bale 81.), C.Ronaldo. Vezetőedző: Zinedine Zidane

https://www.youtube.com/watch?v=BDj6aZJJB0o

Képek: Real Madrid twitter oldala

O.G.