Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őrségváltás a Bayern München mögött

Hétközi fordulót rendeztek a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga). A Hertha BSC és a Schalke 04 is hazai pályán tudott nyerni. Előbbi ezúttal nem engedte ki a kezéből a győzelmet, míg utóbbi bejött a Bayern München mögé a tabellán. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 13. 223452

Schalke 04 – Augsburg 3:2 (1:0)
G: Di Santo (44.), Burgstaller (47.), Caligiuri (83. – büntető), ill. Caiuby (64.), Gregoritsch (79. – büntető)

A félidő lezárása és az új játékrész kezdete horrorszerű volt vendég szempontból. A kétgólos hátrány ellenére az Augsburg visszajött a meccsbe, többet kísérletezve, mint a hazaiak, akik azonban egy büntetővel végül otthon tartották mindhárom bajnoki pontot. A Schalke ezzel kihasználta az RB leipzig újabb botláát és a Bayern München mögött már második a tabellán. Az Augsburg a felsőházat zárja a hétközi forduló után.

Hertha BSC – Hannover 96 3:1 (2:0)
G: Kalou (18., 45.), Torunarigha (83.), ill. Bebou (65.)

Kiegyenlített mérkőzésen jobb helyzetkihasználásának köszönhetően húzta be a bajnoki győzelmet a Hertha BSC, mely ezzel egy pontra megközelítette a tabellán az újonc Hannovert. A vendégek Kalou duplája után a második félidőben szépítettek és ráijesztettek a berlini szurkolókra, Dárdai Pál csapatának azonban a hajrában sikerült lezárnia a meccset.

A 16. forduló eredménysora

Wolfsburg – RB Leipzig 1:1
Freiburg – Mönchengladbach 1:0
Hamburger SV – Eintracht Frankfurt 1:2
Mainz – Borussia Dortmund 0:2
Hoffenheim – VfB Stuttgart 1:0
Bayern München – 1. FC Köln 1:0
Hertha BSC – Hannover 96 3:1
Schalke 04 – Augsburg 3:2
Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1:0

Újra botlott Gulácsi Péterrel a gólvonalán az RB Leipzig, mely a Schalke győzelmének köszönhetően már nem a Bayern München közvetlen tabellaszomszédja. A címvédő szép játékkal, de hiányzó utolsó passzokkal győzte le a sereghajtót, mely így minden idők legrosszabb Bundesliga csapata lett. Ilyen kevés pontot ugyanis még senki nem gyűjtött tizenhat forduló alatt. Idegenben botlott a Mönchengladbach a kiesőzónából kilövő Freiburg ellen. A tabella hátsó szekciója alig-alig gyűjtött pontot. A Hoffenheimben Szalai Ádám csereként kapott pár percet. A Hertha BSC távolodik a kiesőzónától, míg az edzőváltáson áteső Dortmund végre letudta zárni bűn rossz sorozatát. Kérdés, hogy a győzelmi ösvényt milyen nyomvonalon érintik a továbbiakban!? Hétvégén erre is válasz kapunk.

A bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 13. 223843

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 13. 223909