Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Van Gaal: “Ez a klub tökéletesen illene hozzám, de én már csak a legnagyobbakkal állok szóba…”

Bár a holland sikeredző korábban már bejelentette visszavonulását az edzősködéstől, továbbra is komoly népszerűségnek örvend azon klubok körében, amelyeknél üresedés van az edzői poszton. Egy ilyen lehetőségéről mesélt a minap…

louis-van-gaal_3440890

Louis van Gaal tegnap a Fox Sports egyik műsorában elmondta, hogy idén nyáron megkeresték a Bayer Leverkusen csapatától: “Megvolt a lehetőségem nyáron, hogy leüljek a Leverkusen kispadjára, ami érdekes lehetőség volt, mert ez a klub tökéletesen illene hozzám. Manapság viszont már kevés időt adnak az embernek egy adott klubnál, hogy valamit felépítsen. Éppen ezért csak a legnagyobb klubokkal állok szóba.”

Később a frissen edzőt menesztő Borussia Dortmundról kérdezték a Bayern München egykori vezetőedzőjét, ekkor pedig a következőket mondta: “A Dortmund ajánlatára automatikusan nemet mondanék. Nagy klub ugyan, de teljesen összeegyeztethetetlen a bayernes múltammal…”

Érdekes gondolatot vetett fel a titokzatos holland edző, aki az általa vizionált világ mindkét végletét megjárta: az Ajaxnál és a holland válogatott élén (ahol a vezetősége türelme kevésbé volt véges, és temérdek ideje volt csapatot építeni) komoly sikereket ért el, a Bayern Münchentől és a Manchester Unitedtől viszont idő előtt távoznia kellett (ahol ugyebár a nagyobb eredménykényszer miatt nem volt lehetősége sokáig kísérletezni)…

Mindenesetre az jó hír lehet a Bayern-szimpatizánsoknak, hogy a viharos távozás ellenére Louis van Gaal nem felejtkezett meg klubjukról, és arról sem, hogy mit jelent a Dortmunddal való rivalizálásuk.

Írta: Wernigg Márton