Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: ligán belül vált a Portland kiválósága!

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga 2015-ös bajnokcsapatának egyik meghatározó tagja a következő idényt már nem a Timbers játékosaként kezdi meg. Az eddig a Portlandet erősítő középpályás az egyik újonchoz igazolt!

2017-DL-Nagbe-trade-v2Nagbe a következő szezont a ligában elég jól bemutatkozó Atlanta Unitednél kezdi meg! (forrás: mlssoccer.com)

A 24-szeres amerikai válogatott, valamint az eddig Portland Timbers csapatát erősíti támadó, Darlington Nagbe az MLS-en belül vált klubot! A transzfer hivatalos – a 2015-ös Nagydöntőt megnyert klubtól távozó játékos az idei szezonban a ligában bemutatkozó Atlanta Unitedhez igazol.

Az átigazolás rekordösszegű: 1,65 millió dollárt fizetett az atlantai klub a jenkik futballistájának játékjogáért! Az eddigi ligarekord átigazolási összeget tekintve a nemrég befejező évad közben jött össze, amikor is a Sporting Kansas Citytől távozó Dom Dwyer az Orlando City csapatához igazolt 1,6 millió dollárért.

Nagbe meghatározó tagja volt a Portlandnek – az amerikai 2011 óta (amikor draftolta őt a Timbers) minden szezonban legalább 27 alkalommal pályán volt a tengerentúli élvonalbeli bajnokságban. Karrierjét tekintve eddig 27 találatig, valamint 30 gólpasszig jutott a ligában a 27 éves labdarúgó. A libériai származású Nagbe a 2019-es esztendő végéig írt alá az Atlantához.

Nagy Dávid