Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: simán ment tovább a Milan, városi derbi vár a piros-feketékre! – videóval

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének tegnap esti meccsén az AC Milan a San Siro gyepén győzte le élvonalbeli, veronai ellenfelét. Gattuso alakulata nagyon simán ment tovább, a legjobb 4 közé jutásért pedig városi derbi vár a piros-feketékre az Interrel szemben!

Olasz Kupa: AC Milan - Hellas Verona, 2017. december 13.Hazai pályán hozta a kötelezőt a Milan, a negyeddöntőben jöhet a városi rivális! (forrás: acmilan.com)

Sokat nem tétovázott az AC Milan hazai pályán a szintén élvonalbeli Hellas Verona csapatát fogadva a Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, ugyanis a piros-fekete alakulat már a 23. percben előnybe került! Ekkor Calabria nagyszerű beadásába tudott nyújtózva beleérni Suso, így az ő góljával kerültek előnybe a hazaiak (1-0)! A második találat ezután hamar következett – a 30. minutmban Romagnoli is bevette a veronai klub kapuját, miután Silva beadást követően középre tett labdáját vágta be közelről (2-0)! Az első játékrészben már több gól nem esett, a Milan a vezetése mellett meggyőzően is futballozott, de akadtak azért lehetőségeik a vendégeknek is, de ők csak kaput találó próbálkozásokig jutottak, betalálni nem tudtak.

A fordulás után sem jött ez össze a Hellas Veronának, ugyanakkor a Milan hamar növelni tudta előnyét. Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor a hazaiak kis szögletét követően az első gólt szolgáltató Suso beadása után Cutrone csúsztatott nagyszerűen a kapuba (3-0)! Ezzel végleg eldőlt a meccs, a lefújásig pedig több találatot már nem hozott össze egyik klub sem. Jött a papírforma, a második félidőben még inkább meggyőző volt a milánói gárda, míg a veronaiak már a kaput sem tudták eltalálni.

A Milan ezzel ott van a legjobb 8 között az Olasz Kupa 2017/2018-as kiírásában, és a tegnapelőtt igencsak szenvedő, de továbbjutott városi rivális Inter ellen játszik majd nagy derbit a Gattuso által irányított gárda.

OLASZ KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
AC Milan – Hellas Verona • 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Suso (23.), Romagnoli (30.), Cutrone (55.), ill.

Nagy Dávid