Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Szűk sikerrel zárt a Spurs

Hétközi fordulót rendeztek az angol élvonalban, s a papírforma manchesteri győzelmek mellett akadt meglepetés is. A Tottenham a Brighton ellen lépett pályára.

891802350

Fotó: premierleague.com

Kezdődik a nagy hajtás az angol élvonalban, amely a karácsonyi fordulóra készülve robog tovább. A tizenhetedik fordulóban a Tottenham a Brightont látta vendégül, s végig fölényben futballozva győzte le az újoncot, ami gólokban ugyan nem, de helyzetekben és labdabirtoklásban megmutatkozott. Pochettino legénysége már az elején magához ragadta a kezdeményezést, olyannyira, hogy sorjáztak a hazai helyzetek. Mindazonáltal csak az első játékrész hajrájában tudta feltörni a masszívan és önfeláldozóan védekező újonc hátsó alakzatát a Spurs. Winks labdáját remekül szelídítette meg Aurier, s lőtte a léc alá. Innentől kezdve csak az volt a kérdés, mennyinél állnak meg a fővárosiak. A második félidőben is elképesztő fölényben futballoztak a Sarkantyúsok, de az újabb gól csak nem akart összejönni, egészen a hajráig. Ekkor Son vette be az újonc kapuját, magabiztossá téve a győzelmet. S ezzel a három ponttal feljött a Tottenham a negyedik, Bajnokok Ligája-helyre.

Tottenham – Brighton 2-0 (1-0)
Wembley; Vezette: Madley
Gólszerzők: Aurier (40.), Son (88.) ill. –
Sárga lapok: Rose (45.) ill. Knockaert (41.)
Kiállítás: – ill. –

Tottenham: Lloris – Aurier, Dier, Vertonghen, Rose – Sissoko, Winks (Dembelé, 67.) – Lamela (Alli, 74.), Eriksen, Son (Davies, 90.) – Kane. Menedzser: Mauricio Pochettino

Brighton: Ryan – Schelotto, Duffy, Dunk, Bong – Propper, Stephens – Knockaert, Kayal (Gross, 78.), Izquierdo (March, 62.) – Hemed (Murray, 72.). Menedzser: Chris Hughton

A további eredmények:

A Manchester City átgázolt a Swansea együttesén, így Pep Guardiola csapata továbbra is veretlenül vezeti a ligát, s a tizenegypontos előnye alighanem előrevetíti, hogy sétagaloppal nyeri a bajnokságot. Ha a lendülete kitart a manchesteri kékeknek, az Arsenal után a második brigád lehet, amely veretlenül nyeri meg a Premier League-et. A United is nyert, Mourinho együttese a Bournemouth ellen aratott szűk sikert, s távolodott el három pontra a Chelsea-től, míg a Spurs a negyedik, hét egységgel lemaradva a Vörös Ördögöktől, s néggyel a szomszédtól. A topcsapatok közül az Arsenal továbbra is vergődik, ezúttal a West Ham ellen hullajtott el két fontos pontot, amivel visszaesett a hetedik helyre, igaz messze még a bajnokság vége.

Az alsóházban a Swansea gürizhet a leginkább, merthogy immár két egységgel marad le a még bentmaradást érő helyeken álló West Brom-tól, persze annyira szűk a hátsó traktus, hogy a tizenkettedik helyen álló Huddersfield is hat pontra van a sereghajtótól, az izgalmak tehát inkább a tizenkettedik helytől lefelé várhatók a szezon második felében. A karácsonyi program – ha el nem is dönti – némileg tisztábbra „moshatja” az erőviszonyokat, vagy éppen még jobban összerázhatja a mezőny második felét.

Kedden játszották:

Burnley – Stoke 1-0
Crystal Palace – Watford 2-1
Huddersfield – Chelsea 1-3

Szerdai eredmények:
Newcastle – Everton 0-1
Southampton – Leicester 1-4
Swansea – Manchester City 0-4
Liverpool – West Brom 0-0
Manchester United – Bournemouth 1-0
West Ham – Arsenal 0-0

A bajnokság állása:

pl

~GS~