Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Watzke: “Tuchel jó döntés volt, Bosz-sal mellényúltunk…”

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a Borussia Dortmund eredménytelensége miatt távozásra kényszerült a csapat holland vezetőedzője, Peter Bosz, akinek a helyét egy rutinos osztrák edző vette át a szezon végéig. Az ügyről eddig nem sok információt engedett kiszivárogni a sárga-feketék vezetősége, most azonban végre megszólalt a klub vezérigazgatója…

watzke

Hans-Joachim Watzke a következőket mondta a 19:09! televíziós talk showban: “Amikor nyertünk sem volt mindig szilárd meggyőződésem, hogy ő a megfelelő ember a csapat élére. Most úgy látom, hogy már mindenki erre a felismerésre jutott, ezért is volt szükségünk a váltásra…”

A saját döntéseiket pedig eképpen értékelte: Jürgen Klopp a maga idejében egy kitűnő választás volt, sportszakmai szempontból Tuchel is jó döntés volt. Bosz-sal talán mellényúltunk, ez igaz. Ezért lehet minket kritizálni. De ennyire rászolgáltunk mi a média támadásaira?”

Watzke az újdonsült vezetőedzőről is ejtett néhány szót: Stöger neve már nyáron is felmerült, ekkor azonban még élő szerződés kötötte a Köln csapatához, amelyet nem akart felbontani. Miután menesztették, éppen a reptéren ült, és várta a gépet, amellyel édesanyjához repült volna, amikor azt mondtam neki: jobb ha még nem pakolod ki azt a bőröndöt…”

A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy Stögernek jelentős előnye a német nyelvtudás, és a bajnokság ismerete, hiszen ez lehetővé teszi számára, hogy közösséget kovácsoljon a jelenleg kissé klikkes csapatból.

Írta: Wernigg Márton