Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Komoly meccsen nyerhet nagyot a Dortmund! – előzetes

A hétvégi lesz a 2017-es naptári esztendő utolsó, egyben 17. fordulója a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságnak (Bundesliga), mely ezzel féltávhoz érkezik és majd csak januárban folytatódik pár hétnyi szünet után. A Bayern München már őszi bajnok, ám a címvédő mögött nagyon sűrű a mezőny. Nézzük, hogy mi vár ránk az idei utolsó fordulóban és mit láthatunk majd a Tv-ben.

bundesliga3wallpaper

Péntek
dec. 15. 20:30 Mönchengladbach – Hamburger SV (Eurosport 2)

A tabellán második Schalke és a nyolcadik Mönchengladbach között mindössze négy pontnyi különbség honol, ez jól jelzi, hogy az élmezőny mennyire egyben van és gyakorlatilag ez a tabella első és utolsó helyezettje kivételével az egész mezőnyre igaz. A Mönchengladbach négy meccsel ezelőtt legyőzte a Bayern Münchent, majd lejtmenetbe kezdett és azóta három meccsen egy pontot szerzett, de még akár az első négyben is telelhet egy győzelemmel és kedvező eredményekkel. A Hamburg tőle megszokott módon – évek óta ezt játssza az északi csapat – a kiesés ellen küzd intenzíven és most is csak az osztályozót érő pozíciót foglalja el és szintén három meccse nyeretlen.

Szombat
dec. 16. 15:30 1. FC Köln – Wolfsburg
dec. 16. 15:30 Werder Bremen – Mainz
dec. 16. 15:30 Eintracht Frankfurt – Schalke 04
dec. 16. 15:30 Augsburg – Freiburg
dec. 16. 15:30 VfB Stuttgart – Bayern München (Eurosport 2)
dec. 16. 18:30 Borussia Dortmund – Hoffenheim (Eurosport 2)

Minden idők legrosszabb Bundesliga csapata a Köln nyeretlenül tudhatja le a fél szezont, amennyiben a Wolfsburgot sem sikerül legyőzniük. A farkasok az utóbbi meccseken gyűjtögették a pontokat, míg a Köln például múlt héten 3:0-ról vesztett el egy meccset, mely szintén több statisztikai történelemkönyvbe bekerült. A Werder Bremen utolsó előtti, de az utóbbi öt körben három győzelmet is behúzott. Zárásként a Mainz legyőzésével a kiesőzónából is kijöhetnek. A piros-fekete együttes ráadásul komoly lejtmenetben van, legutóbbi négy meccsén csak egy pontot szerzett. Komoly idegenbeli meccs már a Schalke csapatára, mely a Frankfurt vendége lesz. Igazi hatpontos felsőházi csata lesz ez az összecsapás. Az Augsburg megtartaná felsőházi tagságát, míg a Freiburg kilőtt a kiesőzónából és négy meccse nem talált legyőzőre. A listavezető Bayern München a Stuttgart vendégeként fejezi be az évet, az élvonalba idén visszatérő svábok komoly hullámvölgyet fogtak és legutóbbi három meccsüket egyaránt elvesztve a kiesőzóna peremén táncolnak.

A szombati játéknapot a forduló rangadója zárja, avagy a hét közben új vezetőedzőjével a győzelmi ösvényre visszalépő Dortmund a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheimet fogadja. A győztes akár a dobogón is telelhet az eredmények függvényében. Nagy lehetőség tehát ez a BVB előtt, hogy valamelyest megmentse az őszt és kedvező pozícióból várja a folytatást.

Vasárnap
dec. 17. 15:30 Hannover 96 – Bayer Leverkusen (Eurosport 2)
dec. 17. 18:00 RB Leipzig – Hertha BSC (Eurosport 2)

A Leverkusen október közepe óta nem talált legyőzőre és csak azért nincsen jobb pozícióban, mert sok a döntetlenjük. A negyedik helyen állva mennek az újonc Hannover otthonába és akár a dobogón is telelhetnek. A 2017-es naptári esztendő és egyben a forduló zárómeccse egy magyaros összecsapás lesz. Az elmúlt hetekben botladozó, a Bayern mögött lemaradó és már a második helyet is elvesztő RB Leipzig Gulácsi Péterrel a soraiban fogadja Dárdai Pál csapatát a Hertha BSC-t, mely a téli szünet előtt felsőházi tagságot váltana.

A bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 15. 153521

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017. 12. 15. 153553