Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Real Madrid nélkül folytatódik a bajnokság – előzetes

Folytatódik a spanyol bajnokság, azaz a La Liga a 16. fordulójával. A Real Madrid ezt a játékhetet kihagyja egyéb elfoglaltságok miatt, míg a Barca a Deport fogadja, a Valencia pedig az Eibar otthonába látogat. 

w_900x700_09162346_ma_7980

Hatalmas pofonba szaladt bele a Sevilla a Real Madrid ellen (Forrás: laliga.es)

A pénteken egyetlen mérkőzést játszanak, a Sevilla – Levante találkozót. Az andalúziai csapat egy hatalmas vereség után találkozik a tabella tizenötödik helyezettje ellen. A Real Madridtól egy félidő alatt ötöt kaptak, most pedig a Levante ellen javíthatnak.

Szombaton először az Athletic Bilbao fogadja a Real Soceidad csapatát egy baszk rangadó keretein belül. A Bilbao egy rosszabb sorozat után végre nyerni tudott, a Sociedad viszont még nem jött ki a gödörből, és továbbra is formán kívül játszanak. Ezt követően az Eibar csap össze a Valenciával. A tabella második helyezettje továbbra is tartja magát, habár egy kicsit lemaradtak a Barcától. A nap zárómérkőzése az Atletico Madrid – Alaves találkozó lesz. Simone gárdája sikeren átugrotta a Real Madridot a tabellán, és ha győznek az eddig nagyom rosszul szereplő Alaves ellen, akár el is húzhatnak tőlük.

A vasárnapi játéknapot a Girona és a Getafe találkozója nyitja, ezt pedig a Leganes – Real Madrid összecsapás követné, de a királyi gárda jelenleg a Klubvilágbajnokságon szerepel, így a mérkőzést el kellett halasztani. Helyettük ebben az időpontban a Celta Vigo és a Villarreal találkozik. A Sárga tengeralattjáró a Barcától szenvedett vereséget, míg a Celta a Valenciától. Fél hétkor játsszák a Las Palmas – Espanyol találkozót, míg a nap zárásaként a Barcelona fogadja a Deport. A katalánoknak minden bizonnyal nem lesz gondja a rosszul játszó Depor ellen, és a begyűjtött három ponttal a lélektani előnyük is meglenne nem sokkal az El Clasico előtt.

Hétfőre már csak egy mérkőzés, a Malaga – Betis találkozó maradt. A Malaga a szezon eleji nagyon rossz formáját kezdi maga mögött hagyni, és már elkezdték gyűjtögetni a pontokat, míg a Betis a kezdeti jó forma után kezd nagyon visszacsúszni.

A 16. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

21:00: Sevilla – Levante 

SZOMBAT:

16:15 Athletic Bilbao – Real Soceidad (TV: Sport 1)
18:30 Eibar – Valencia (TV: Sport 1)
20:45 Atletico Madrid – Alaves (TV: Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Girona – Getafe 
16:15 Celta Vigo – Villarreal 
18:30 Las Palmas – Espanyol
20:45 Barcelona – Deportivo La Coruna (TV: Sport 1)

HÉTFŐ:

21:00 Malaga – Betis

A bajnokság állása a 11. forduló előtt: