Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nem javított a Sevilla a Real elleni zakó után – videóval

A spanyol bajnokság 16. fordulójának nyitómérkőzésén a Sevilla a Levantét fogadta, de nem tudott mit kezdeni a nem csak jó védekező, de támadó stílusban is játszó újonc csapat ellen. 

w_900x700_15212357sev-lev005

Forrás: laliga.es

Az első félidőben a Sevilla dominálta a mérkőzést, náluk volt többet a labda, de a Levantének is megvoltak a helyzetei. A 17. percben a levantés Enes Unal érkezett egy passzra a kapu előtt és óriási lövést eresztett meg, ám Sergio Rico azonban időben reagált és briliáns védést mutatott be. A 30. percben a Sevilla volt közel a gólhoz, amikor Ganso  fejelhetett kapura ígéretes helyzetből, közvetlen közelről, de kapus itt is résen volt. 3 perccel később Pablo Sarabia próbálkozhatott, de Oier ezt is lefülelte, és szögletre mentett. A 36. percben a Levante szerezhette volna meg a vezetést Jason szabadrúgása után, amikor a labda a kapufáról hagyta el a játékteret. A 45. percben a Sevilla is eltalálta a kapufát, miután egy szögletet követően Gabriel Mercado fejese kerülte el a hálót.

A második félidő egy hatalmas Levante helyzettel kezdődött, amikor Jason érkezett jól egy kiváló beadásra, de csak a kapu mellé tudta lőni a labdát. Ezt követően a Sevilla szállította a helyzeteket. Először az 56. percben Correa lőtt a kapu mellé, az 58. percben pedig Ben Yedder próbálkozhatott, miután lecsapott egy védelem mögé belőtt labdára majd lőtt, de Oier ismét védett. A 63. percben a Levante ismét egy szabadrúgásból veszélyeztette a Sevilla kapuját, de most Rico védett rutinosan. A mérkőzés végére leült a játék, és már inkább a Levanténél volt a labda, a Sevilla úgy tűnt feladta a küzdelmet, így a végeredmény egy gól nélküli döntetlen lett.

Sevilla – Levante: 0-0 (0-0)
Helyszín: Ramon Sanchez-Pizjuan stadion (Sevilla) Vezette: Iglesias Villanueva
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Lenglet (72.), Vazquez (78.) ill. Campana (47.), Lukic (50.), Luna (60.)
Kiállítás– ill. –

Sevilla: Rico, Marcado (Jesus Navas, 77.), Escudero, Lenglet, Kjaer, Pizzaro, Ganso (Vazquez, 67.), Banega, Correa (Muriel, 80.), Pablo Sarabia, Ben Yedder. Vezetőedző: Eduardo Berizzo

Levante: Oier, Luna, Postigo, Pedro Lopez, Chema (Cabaco, 72.), Lukic (Rober, 70.), Jason (Samuel, 89.), Campana, Morales, Lerma, Unal. Vezetőedző: Juan Ramon Lopez Muniz