Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést bontott Bielsával a Lille

Véget ért az argentin Marcelo Bielso dicstelen lille-i kitérője, a francia klub a mai napon bejelentette a több mint három hete felfüggesztett szakember menesztését.

bielsa(Fotó: Goal/Twitter)

A Pep Guardiola által a világ legjobb edzőjének nevezett trénert valamivel több mint három hete függesztette fel a Lille hivatalos indoklás nélkül, egybehangzó értesülések szerint azért, mert engedély nélkül látogatta meg Chile-ben haldokló barátját és korábbi segítőjét, Luis Boninit. Néhány órával a klub döntése után be is jelentették Bonini halálhírét.

A csapat irányításáért azóta ideiglenesen egy négytagú edzőcsapat lesz felelős, melynek tagjai Fernando Da Cruz, Joao Sacramento, Benoit Delaval és Franck Mantaux.

A korábban az argentin és a chilei válogatottnál, valamint az Athletic Bilbaónál és az Olimpique Marseille-nél is tevékenykedő mestert májusban nevezték ki a francia gárda élére, ám az eredmények nem igazán jöttek és a hírek szerint játékosai sem voltak oda érte. A szebb napokat is látott klub jelenleg mindössze a 18., azaz kieső helyen áll a Ligue 1-ben.