Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a Lyon egykori kiválósága!

BRÉKING! – Szögre akasztja a stoplist a rutinos futballista! A mai nap folyamán bejelentette visszavonulását a svéd labdarúgás egyik legismertebb alakja, az Olympique Lyon egykori kiváló középpályása, nevezetesen Kim Kallström…

867925-20221506-2560-1440

A 35 esztendős Kim Kallström ma bejelentette, hogy felhagy aktív pályafutásával. Az idei esztendő nagy részét a Djurgardens nevű svéd csapatban töltötte, melynek színeiben 27 bajnoki mérkőzésen 3 találatot illetve 7 gólpasszt jegyzett a rutinos középpályás. 

Kim Kallström kétségtelenül a svéd labdarúgás egyik legismertebb alakjává nőtte ki magát. Szép és egyben rendkívül sikerest karriert tudhat maga mögött. Pályafutása legszebb éveit kétségtelenül az Olympique Lyonnál töltötte, ahol 2006-2012-ig rúghatta a bőrt. A neves francia klub színeiben nem kevesebb mint 281 tétmérkőzésen léphetett pályára, melyek során 22 alkalommal volt eredményes illetve 39 gólpasszt osztott ki társai között. A Lyon tagjaként nyert többek között két bajnoki címet és két Francia Kupát is. Karrierje során megjárhatta még egyébként többek között az Arsenalt vagy éppen a Szpartak Moszkvát is. 

Kim Kallström 2001-2016-ig volt a svéd válogatott keretének állandó és egyben meghatározó tagja is. Kallström a svéd nemzeti csapattal nem kevesebb mint négy Eb-n és egy Vb-n vehetett részt. Hazája válogatottjában összesen 131 mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 15 gólt szerzett. 

Németh Boldizsár