Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Győzött és előzött az Atlético! – Videóval

Az Atlético Madrid a spanyol bajnokság 16. fordukójának szombati zárómeccsén legyőzte a Deportivo Alavést hazai pályán. A “matracosok” győzelmükkel megelőzték a korábban vereséget szenvedő Valenciát a táblázaton.

Az Alavés nem adta könnyen magát Filipe Luisék ellen (Kép: Atlético de Madrid Twitter)

A Deportivo Alavés jó formában érkezet a gyönyörű Wanda Metropolitano stadionba, hiszen a baszkok legutóbbi két bajnokijukat megnyerték – Igaz így tett Diego Simeone csapata is.

A “mataracosok” mezőnyfölénye ellenére az első játékrészben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, midössze Koke lövését jegyezhettük fel, mint kaput eltaláló próbálkozást. Diego Simeone együttese mezőnyfölényben futballozott, azonban az első 45 perc statisztikákból kitűnik, hogy az Alavés sem volt rest kapura lövéssel – még ha Obláknak védenie nem is kellett – bróbálkozni.

A fordulást követően ott folytatták a felek, ahol előtte abbahagyták: Gyűrték-gyümöszölték egymást, komolyabb helyzet nélkül. A 74. percben aztán hallani lehetett, ahogy leesik az a bizonyos nagy kő a Wanda Mteropolitano közönségének szívéről, hiszen Fernando Torres 5 perccel pályára lépését követően Sime Vrsaljko élesen középre lőtt labdájából megszerezete a mindent eldöntő találatot!

Győzelmével az Atleti feljött a tabella második helyére, megelőzve a sokáig ezt a pozíciót betöltő Valenciát.

Atlético Madrid – Deportivo Alavés 1-0 (0-0)
Wanda Metropolitano stadion, Vezette: Jesús Gil Manzano
Gólszerző: F. Torres (74.)
Sárga lap: Thomas (18.), Savic (34.) Godin (67.) illetve Maripan (35.), Pina (55.), Duarte (61.), Alexis (86.)
Piros lap: 

Atlético: Oblák – Filipe Luis, Savic, Godin, Vrsaljko – Koke, Gabi, Thomas (Correa, 46.), Saúl (Torres, 69.) – Gameiro (Carrasco, 69.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Maripan, Alesxis, Duarte – Pina (Krkic, 77.), M. Garcia – Alfonso, Burgui (Medran, 62.), Ibai (C. Santos, 84.) – El Haddadi. Vezetőedző: Abelardo Fernández

https://www.youtube.com/watch?v=qNKLhvJivP4