Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bombameglepetés, megszakadt a Celtic elképesztő hazai szériája! – videóval

Hatvankilenc zsinórban veretlenül megvívott skót bajnoki- és kupamérkőzés után ízlelte meg újra a vereség ízét a Celtic csapata a Hearts otthonában.

lafferty

(Fotó: SNS)

Az ötödik helyezett Hearts csapata jókora vereséget mért a skót sztárcsapatra: a gólgyártást egy 16 éves fiatalember, Harry Cochrane kezdte meg egy remek lövéssel, majd az északír válogatottból számunkra is ismerős egykori Rangers-csatár, Kyle Lafferty már az első félidőben kétgólosra növelte a Hearts előnyét. A második játékrészben Manuel Milinkovic duplájával pedig a hazaiak lényegében kiütötték a zöld-fehéreket. Ez volt Brendan Rodgers első hazai veresége a skót gigász élén.

A Celtic legutoljára 585 nappal ezelőtt, 2016 május 11-én talált legyőzőre Skócia határain belül. akkor a St. Johnstone gárdája bizonyult túl nagy falatnak. Idén novemberben aztán éppen a St. Johnstone 4-0-s legyőzésével állították fel új brit rekordot 62 veretlenül megvívott tétmérkőzéssel.

A Celtic jelenleg két ponttal vezeti a bajnokságot az Aberdeen gárdája, illetve öttel az ősi rivális Rangers előtt, de egy elmaradt mérkőzéssel is rendelkeznek.

Skót Premier League, 19. forduló:

Hearts – Celtic 4-0  (2-0)

Gólszerzők: Cochrane (26.), Lafferty (35.), Milinkovic (48., 76. – büntetőből) ill.: –

A mérkőzés összefoglalója: