Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dárdaiék emberhátrányban lépték le Gulácsi csapatát! – videóval

A Dárdai Pál által gardírozott Hertha BSC idén ősszel nem örvendett éppen a tavalyihoz hasonló jó formának, ugyanez mondható el a Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig csapatáról is. A mai összecsapás hordozta magában a lehetőséget tehát mindkét együttes számára, hogy javítsanak idei megítélésükön. Ám mint tudjuk, a mérkőzésnek csak egy győztese lehetett…

selke

Volt játékosuk okozta a Lipcse vesztét – Selke duplával emlékeztette ex-csapatát: van még benne potenciál bőven! (kép forrása: kicker.de)

A Hertha BSC kiválóan igazolt eddig a Dárdai-érában, ezt a mai kezdője is bizonyítja, hiszen olyan játékosok szorultak a padra, mint Ibisevic, Langkamp, Skjelbred, vagy éppen Haraguchi. A túloldalon nem volt semmi meglepő a kezdőben: Hasenhüttl mester a legjobb tizenegyét küldte pályára.

A mérkőzés gyorsan igazolta a Pali-féle rotációt: az 5. percben éppen az idén nyáron a Leipzig csapatát maga mögött hagyó Selke szerezte meg a vezetést (0-1). Ezután közvetlenül egy igen zavaró porszem csúszott a Hertha gépezetébe: a rendkívül tehetséges, ám gyakran fegyelmezetlen Torunarigha-t küldte el a spori idő előtt zuhanyozni. Ez azonban nem hozta zavarba a vendégeket, akik a nemrégiben kollégám által bemutatott Kalou góljával tovább növelték előnyüket (0-2).

Bár a második játékrészben már gyakorlatilag kizárólag a lipcsei csapat volt a pályán, ismét a Hertha szerzett gólt: az 51. minutumban Selke íratta fel magát újból a jegyzőkönyvbe (0-3). A szépítő találat a 68. percben következett be, ekkor a magyar kötődésű Willi Orban volt eredményes (1-3). A pontot az i-re Halstenberg utolsó percben szerzett gólja tette fel (2-3), így végülis a játék képének megfelelő eredménnyel zárult a Bundesliga idei utolsó találkozója.

Összességében elmondható, hogy a berliniek szerencsés győzelmet arattak, hiszen 5 kapura tartó lövésükből 3 góllal végződött, ami egyben Gulácsi Péter ma délutáni teljesítményét is minősíti. Tudjuk azonban azt is, hogy szerencséje csak annak van, aki megdolgozik érte, és ne gondoljuk azt, hogy ez most másképp volt! Bár Torunarigha kezdőbe való nevezése egy kissé meggondolatlan lépés volt Dárdai Pál részéről, Selke kezdetése Ibisevic helyén meccsdöntő jelentőségű húzásnak bizonyult. Csak így tovább jövőre is, Kapitány!

RB Leipzig – Hertha BSC 2-3 (0-2)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse, Németország) – 36 109 néző; Vezette: Frank Willenborg
Gólszerzők: Orban (68.) ill. Selke (5., 51.), Kalou (31.)
Sárga: Keita (45.) ill. Haraguchi (78.), Ibisevic (81.), Lazaro (88.)
Kiállítás: – ill. Torunarigha (7.)

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann (Kaiser 61.), Konaté (Demme 31.), Orban, Halstenberg – Ilsanker, Keita – Kampl, Bruma – Poulsen (Augustin 46.), Werner. Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik (Skjelbred 46.), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Maier, Lustenberger – Esswein, Lazaro, Kalou (Haraguchi 72.) – Selke (Ibisevic 69.). Vezetőedző: Dárdai Pál

Írta: Wernigg Márton