Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: pokoli góldrámában blamázott a Leverkusen – videóval

Bár a Bundesliga élén álló Bayern München az előző évekhez hasonlóan már most meglépni látszik üldözői elől, az idei kiírásban ádáz küzdelem folyik a dobogó második fokáért, melynek elfoglalására a 17. fordulóban 6 csapatnak is esélye volt, köztük a Bayer Leverkusen csapatának, akik mindent meg is tettek az őszi ezüstért ma délután…

bailey

A hétről hétre egyre jobb formába lendülő Bailey volt ma is a Leverkusen megmentője… (kép forrása: kicker.de)

Hannover 96 – Bayer 04 Leverkusen 4-4 (3-2)
Gólszerzők: Bebou (12.), Füllkrug (büntetőből – 21.), Klaus (45.), Korb (83.) ill. Brandt (11.), Mehmedi (25.), Bailey (47., 67.)

Heiko Herrlich rutinos csapattal kívánta felülmúlni a jó pár német mester orra alá borsot törő Breitenreitert: a Bender-ikrek mellett a korábban sokat padozó Mehmedi és Bellarabi is a tapasztalatot képviselték az általában inkább huszonegy-két évesekkel operáló vendégcsapatban. A váratlan kezdő meg is tette a hatását, ám sokáig nem örülhettek favoriték: Brandt gyors góljára (0-1) szinte azonnal fordítással válaszolt a hazai alakulat (1-2). Bár Mehmedi néhány perccel később csapatba kerülését igazolva még kiegyenlített (2-2), Klaus találatának köszönhetően a Hannover mehetett nyugodtabban a szünetre (3-2).

A félidőben kettőt is cserélt Herrlich, ami jó döntésnek bizonyult: a beálló Bailey rögtön kiegyenlített (3-3), majd később a vezetést is megszerezte csapatának (3-4). Az összecsapás zárómomentumát Korb egyenlítőgólja szolgáltatta (4-4), így végül megérdemelt döntetlen született a rendkívül kiegyensúlyozott párharcon.

A Hannover ezzel a profi mentalitással kiválóan zárta le kiugró őszi szezonját, melyet leginkább a Schalketől elűzött Breitenreiternek köszönhetnek. A Leverkusen pedig ma nem ért fel jó híréhez, ám Havertz, Brandt és Bailey teljesítménye reménykeltő lehet a klub szimpatizánsai számára a jövőre nézve…

Írta: Wernigg Márton