Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hat gólos meccsen háromszor egyenlített a Lazio – videóval

Az Atalanta és a Lazio is azon van, hogy kapaszkodjon a nagyokra. A római csapat valamivel jobban áll, de az Atalanta ellen mindig szoros meccseket játszanak.

Savic duplája mentette meg a Laziot (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A Lazio kezdte jobban a mérkőzést, azonban gyorsan fordult a kocka. Az Atalanta remek támadásait nem sokáig állták a vendégek. A 19. percben Petagna beadását Caldara fejelte be (1-0). A második gólra sem kellett sokat várni. Gómez előre passzát, Iličić gyönyörűen juttatta a kapuba (2-0). A Lazio, mint egy pofonoktól meggyengült bokszoló, közel került egy újabb bekapott gólhoz, de ezúttal Strakosha védeni tudott. Ez erőt adott a rómaiaknak. A 27. minutumban Milinković-Savić tizenhat méterről rálőtte a labdát, és az a kapufáról a kapuba csurgott (2-1). A gólok után kicsit leült a meccs. Aztán a 35. percben Milinković-Savić lekopírozta első találatát, és ismét a jobb alsóba helyezte a játékszert (2-2). A Lazio ledolgozta kétgólos hátrányát, amivel újra nyílttá tette a találkozót.

2. félidő: A második játékrész eleje jobban nem is sikerülhetett volna az Atalantának. Bastos rossz belépőjét követően, az 50. percben Iličić tizenegyesével visszavette a vezetést a hazai csapat (3-2). A 63. percben Leiva közel állt az egyenlítéshez, azonban lövését Berisha hárítani tudta. A 70. minutumban Caldara ismét betalált a Lazionak, de lesen tartózkodott, ezért nem módosult az eredmény. Tíz perccel a vége előtt megroppant az Atalanta. Caicedo passza után, Luis Alberto mesterien tekerte el a kapus mellett a bőrt (3-3). Egy durva belépőt követően Simone Inzaghi piros lapot követelt a játékosát bántalmazónak, ez azonban nem tetszett a játékvezetőnek, így felküldte őt lelátóra. A hosszabbítás is izgalmasan alakult, lehetőségek mindkét oldalon akadtak. Több gól azonban nem esett, így döntetlennel ért véget a rangadó.

Atalanta – Lazio 3-3 (2-2)
Helyszín: Atleti Azzurri d’Italia; Vezette: Massimiliano Irrati
Gólszerzők: Caldara (19.), Iličić (22., 55.) – ill. – Milinković-Savić (27., 35.), Luis Alberto (80.)
Sárga: Bastos (49.), Freuler (63.), Hateboer (83.) – ill. – Wallace dos Santos (80.)
Kiállítás: – ill. –

Atalanta: Berisha – Masiello, Caldara, Palomino (Tolói 59.)  Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola – Iličić, Petagna (Kurtić 71.), Gomez. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Lazio: Strakosha Bastos (Wallace dos Santos 54.), de Vrij, Radu – Marusic, Parolo, Leiva (Felipe Anderson 75.), Milinkovic, Lulic (Jordan Lukaku 75.) Luis Alberto, Caicedo. Vezetőedző: Simone Inzaghi

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/NI9FgmwU3LU

Benevento – SPAL

Csak nem akar összejönni a Beneventonak (Fotó: twitter.com)

1968-ban játszott utoljára a SPAL a Beneventoval az olasz első osztályban. Jelenleg mindkét csapat a tabella végén foglal helyet, ám a SPAL-nak van esélye arra, hogy bent maradjon. Az első félidő álmoskásan indult. Közel negyedóra kellett a csapatok bemelegedéséhez. Helyzetek mindkét oldalon kialakultak, de a legkomolyabbat a vendégek hozták össze. A SPAL a 31. percben egy fantasztikus támadás végén gólt szerzett, azonban les miatt a bíró nem adta meg a találatot. Az első játékrész végén hatalmas lehetőséghez jutott a Benevento, de Gomis hibátlanul védett. A második félidőt mindkét csapat hatalmas erőbedobással kezdte. A gólra nem is kellett sokat várni. Bár a SPAL alakította ki a legtöbb helyzetet, mégis a Benevento szerezte meg a vezetést. Egy szabadrúgás után Andrea Costa volt eredményes (1-0). Csupán öt percig tartott a hazaiak előnye, ugyanis Floccari szépíteni tudott (1-1). A 73. minutumban ismét Floccari góljának örülhettek a vendégek (1-2). A hazaiak mindent megtettek azért, hogy egyenlítsenek, de ez nem jött össze, így a SPAL-nak még mindig megvan az esélye arra, hogy bent maradjon.

A 17. forduló eredményei:

Névtelen

A Serie A tabellája 17 forduló után:

Névtelen

Mihók Richárd