Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Salah bombaformában! Idegenben parádézott a Liverpool! – videóval

A Premier League 18. fordulójának vasárnapi programját a Liverpool mérkőzése zárta. Jürgen Klopp együttese legutóbbi két mérkőzésén nem tudott nyerni, de összeségében 8 mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget a német menedzser védencei.

3746

A találkozó első komoly lehetőségéet a 11. percben jegyezhettük fel, mikor a vörösök ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást. A vendégek gólerős támadói közül a brazil Coutinho vállalkozott a szabadrúgás elvégézésére, a brazil remekül helyezett lövésénél a hazaiakat a jobb kapufa mentette meg a góltól. Ezt követően két perrcel később Salah forgatta meg védőit a tizenhatos jobb oldalánál, az egyiptomi lövése azonban nem talált kaput ezúttal. A hazaiak első lehetőségét a 19. percben jegyezhettük volt az egykori liverpooli Jordon Ibe lövése azonban nem okozott gondot a vörösök hálóőrének Simon Mignoletnek. A 20. percben pedig a vörösök brazil zsenije Coutinho ezúttal már pontosabban célzott és egy remek egyéni alakítás után a bal alsóba helyezett, megszerezve a vezetést a Liverpool együttesének. A brazilnak ez volt az idei ötödik gólja az idei bajnoki idényben. Jürgen Klopp együttese a folytatásban kontroll alatt tartotta a mérkőzést és a 25. percben Firmino kis híján kétgólosra növelte a vendégek előnyét, lövése az egyik hazai védőről vágódott szögletre. Az elvégzett szögletből pedig a vörösök újabb gólt szereztek, miután Firmino tanári mozdulattal tette vissza a labdát mielőtt az még elhagyta volna a játékteret, a remek ütemben érkező Lovren pedig a hálóba fejelte a vörösök második gólját. A félidő hajrájában Jermain Defoe által szépíthetett volna a hazai együttese, a veterán támadó lövésénél a bal kapufa kisegítette a vörösöket is. Két perccel később ismét a hazaiak kapuja előtt adódott lehetőség, Oxlade-Chamberlain lövését Begovic könnyedén hárította. A félidő hajrájában a vörösök újabb gólokat szerezhettek volna, Coutinho  és Salah remek összjátéka után Begovic elképesztő bravúrral hárította az egyiptomi próbálkozását. Az első játékrész utolsó percében azonban a hazaiak nem úszták meg az újabb gólt Oxlade-Chamberlain remekül indította Salah-t aki két-három védő gyűrűjében szerzett újabb gólt.  Az egyiptomi szélső elképesztő formában termeli a gólokat a Liverpool színeiben, minden sorozatot tekintve idén már 20. gólját szerezte.

3483

Fordulást követően a hazaiak menedzsere egy cserével próbálta felpörgetni csapata játékát. A találkozó 56. percében a csereként beálló Fraser előtt adódott komoly lehetőség a szépítésre, lövése azonban nem talált kaput. A mérkőzés 59. percében Oxlade-Chamberlain szerzett labdát amivel helyzetbe is került az Arsenal korábbi játékosa, a vendégek játékosának lövése a bal kapufán csattant. A 60. minutumban Jermain Defoe próbálta meglepni a vendégek portását, Mignolet azonban résen volt és hárított. A 66. percben a vörösök végleg eldöntötték a három pont sorsát, miután egy brazil összjátékot követően Coutinho kihagyhatatlan helyzetbe hozta válogatottbeli csapattársát Firminót a brazil pedig védhetetlenül fejelt Begovic hálójába. Három perccel később Coutinho lövését blokkolta a Bournemouth védelme. A véghajrában Coutinho majd a csereként beálló Ings sem találta el a kaput.  Jürgen Klopp együttese ezzel a győzelemmel pedig immáron kilenc mérkőzése nem szenvedett vereséget a PL-ben.

Bournemouth – Liverpool 0-4 (0-3)
Helyszín: Vitality Stadium, Bournemouth, Vezette: Marriner
Gólszerzők: Coutinho (20.), Lovren (26.), Salah (44.), Firmino (66.)
Sárga lapok: Ake (10.) ill. Lallana (73.)
Kiállítás: 

Bournemouth: Begovic – Daniels (Cook 56.), Ake, Francis, Smith – Pugh (Fraser 46.), Surman, Cook, Ibe – King (Stanislas 31.) – Defoe. Vezetőedző: Howe

Liverpool: Mignolet – Gomez, Klavan, Lovren, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum – Salah (Lallana 71.) , Firmino (Solanke 76.) , Coutinho (Ings 87.). Vezetőedző: Klopp

https://www.youtube.com/watch?v=s3LC_hiplKs

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor