Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vereség 558 nap és 69 veretlenül megvívott meccs után

Nincsen olyan sorozat, mely egyszer véget ne érne, csak az a kérdés, hogy mikor. A labdarúgás történetében nagyon sok érdekes statisztika tetszeleg és vannak olyan mérföldkövek, melyek szinte megdönthetetlenek. Valószínűleg ezek közé tartozik a Celtic sorozata is, mely 558 napig tartott és 69 mérkőzésen át húzódott. A zöld-fehér csapat lett az első a skót liga történetében, mely veretlenül tudott bajnoki címet nyerni, ám mint említettük egyszer minden sorozat véget ér. A Hearts most megálljt parancsolt és nem is akár hogyan.

Teljes képernyő rögzítése 2017.12.18. 93331

Egy dátum, 2016.02.03.! Ez még a 2015/16-os szezon tavasza volt, ekkor szenvedett utoljára vereséget a Celtic Glasgow a skót élvonalban. A csapat azóta nem ismerte a vereség szót honi szinten egészen most vasárnapig, amikor is a Hearts nagy meglepetésre 4:0-ra legyőzte Brendan Rodgers csapatát. A Celtic trénere ezzel először szenvedett vereséget skót bajnokin. A nagy sorozat 558 napon át és 69 bajnokin keresztül ívelt, a 70. nekifutásra jött a vereség.

Érdekesség, hogy a kiváló sorozat ellenére a Celtic előnye idén csak két pont az Aberdeen ellenében, igaz a rivális egy meccsel többet játszott.