Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Carlos Vela győztes meccsen, góllal búcsúzott a Sociedadtól! – Videó

A spanyol bajnokság öt napos, 17. fordulójában győztes meccsen szerepelt utoljára a Real Sociedad színeiben a mexikói Carlos Vela, aki az MLS-ben folytatja pályafutását.

(Kép: La Liga Twitter)

Real Sociedad – Sevilla 3-1 (1-1)
Gólszerzők:
I. Martinez (17.), Zubeldia (76.) C. Vela (90.) illetve Ben Yedder (44.)

A találkozó előtt kisebb ‘népünnepély’ volt az Anoetában, hiszen a közönség-kedvenc, a klub színeiben, a kezdősípszó előtt 218 meccsen 65 gólt jegyző Carlos Vela most húzta magára utoljára a Sociedad mezét, mielőtt a Los Angeles Galaxy játékosa lesz.

A pályán történtekről: A kezdeti hazai fölény eredményeképpen Inigo Martinez Asier Illaramendi pontos beadása után fejjel megszerezte a vezetést, bő negyed óra elteltével. A gól után azonban szépen-lassan feljött a Sevilla, és Wissam Ben Yedder szép egyéni alakítását követően még a félidő vége előtt egyenlíteni is sikerült Eduardo Berizzo csapatának.

A fordulás után kiegyenlített mezőnyjáték folyt, arról azonban, hogy a 90 perc után ne legyen ‘kiegyenlített’ az állás, arról két cseréjátkos, előbb Igor Zubeldia, majd az ‘ünnepelt’ Carlos Vela gondoskodott. Ugye mondani sem kell, hogy a két találat közül melyik váltott ki eufóriát az Anoetában (…)

A ‘Vela-gól’ mellett a hazai publikum örülhetett annak is, hogy a kedvencek 5 nyeretlen meccs után újra győzni tudtak, így szépen zárták az évet.

Carlos Vela utolsó találata Sociedad-mezben:

https://www.youtube.com/watch?v=BRCcIHtPq6Q

Getafe – Las Palmas 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Cala (6.), Diedhiou (15.)

Folytatta jó sorozatát hazai pályán a Getafe: A madridiak legutóbbi 5 meccsükön a megszerezhető 15 pontból 13-at is megszereztek a Coliseumban.