Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sebastien Haller, avagy láthatáron kívül!

Oldalunk több mint egy esztendővel ezelőtt felhívta a figyelmet az akkor még az Utrechtben futballozó Sebastien Haller-re. A fiatal francia támadó idén nyáron csapatot váltott, s emellett nagyon komoly szintet is lépett karrierjében, hiszen a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurthoz írhatott alá. Haller gyorsan alapemberré, s egyben az első számú gólfelelőssé is vált újdonsült együttesében. A teljesítményére tehát Frankfurtban sem lehet panasz, na de ez elég lehet ahhoz, hogy ott legyen a jövő évi vb-n…? 

EintrFSV060817_34

Az elmúlt években kétségtelenül rengeteg tehetséges, remek képességű francia futballista tűnt fel. Gondolhatunk itt többek között Paul Pogbára, Adrien Rabiot-ra, Kylian Mbappé-ra vagy éppen Benjamin Mendy-re is. A nagyon sok hatalmas csillag mellett vannak olyan szintén jó adottságokkal rendelkező francia labdarúgók, akik a láthatáron kívülre esnek, s ebbe a csoportba sorolható Sebastien Haller is. 

Sebastien Haller végig járta a francia utánpótlás válogatottak különböző lépcső fokait, mellette pedig már 18 esztendősen bemutatkozhatott az Auxerre felnőtt csapatában. A Ligue 2-ben érdekelt, nagy múltú együttesnél nem igazán ontotta a gólokat, ám ennek ellenére 2015-ben kölcsönvette az Utrecht, ahol bizonyított, hiszen 17 bajnokin 11 találatig jutott. A holland klub végleg szerződtette is, ahol további két szezont húzott le. Innen került jelenlegi csapatához, azaz az Eintracht Frankfurthoz, ahol eddig remekel. Minden frontot egybe véve 19 mérkőzésen jutott szóhoz ezidáig, s ezek folyamán már 10 gólt jegyzett. Győztes találatot szerzett a Köln, a Stuttgart és a Werder Bremen ellen, míg a Dortmunddal szembeni bajnokin pontot érő gólt jegyzett. Sebastien Haller tehát nagyon jól teljesít csapatában, s rengeteg fontos találatot szerzett már. Tehát Didier Deschamps-nak érdemes lesz oda figyelni rá, ha így folytatja…. 

Németh Boldizsár