Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-ből szerezhet kapust a Real

A Sky spanyol futball-szakírója, Guillem Balague szerint kölcsönös az érdeklődés a kapuspiacon az utóbbi hetekben élénken mozgolódó Real Madrid, valamint a Chelsea belga válogatott kapusa, Thibaut Courtois között. 

skysports-thibaut-courtois-chelsea-keeper_4179770

(Fotó: Sky)

Balague úgy értesült, Courtois képviselői egyértelműen jelezték a Királyi Gárda felé, hogy náluk szeretné folytatni pályafutását a belga, az érdeklődés pedig a Real válasza alapján kölcsönös. Courtois két gyermeke Madridban él, így a váltás nem lenne meglepő. (Korábban már védett Madridban a portás, 2011 és 2014 közt állt a városi rivális Atlético szolgálatában.)

A Chelsea ugyanakkor nem engedné el könnyen egyik legjobbját, a hírek szerint a klub a világ legjobban fizetett hálóőrévé tenné a 25 esztendős játékost új szerződésajánlatával. Courtois szerződése egyébként még 18 hónapig él, ezalatt százezer fontos keres hetente, ennek a dupláját szeretné azonban megkapni – egy korábbi hosszabbítási ajánlatot már vissza is dobott májusban.

Courtois eddig tíz kapott gól nélküli meccset hozott le az idei Premier League-szezonban, ezzel holtversenyben listavezető a kapusok közt.