Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Arsenal sztárt igazol a Legia Warszawa – hivatalos

Úgy fest, hogy megtalálta Nemanja Nikolics utódját a lengyel bajnoki címért küzdő Legia Warszawa, mely kétpontos előnnyel várja a tavaszt a tabella élén, ám a mezőny nagyon sűrű, így szoros küzdelemre van kilátás a szünet után. Noha az üzlet hivatalosan még nem köttetett meg, a szerződésről hiányzik az aláírás, a klub hivatalos honlapja már közölte, holnap a szignó is megérkezik, ha az orvosi vizsgálatokon minden jól megy.

573571514987061

A Dinamo Zagreb híres utánpótlásképző központjának első játékosa volt a brazil felmenőkkel bíró Eduardo Da Silva, aki jelentős nemzetközi karriert futott be. A 34 esztendős csatár már túl van az orvosi vizsgálatok egy részén és hamarosan megpróbálhat Nemanja Nikolics nyomdokába lépni. A léc igencsak magasan van, meglátjuk, hogy a horvát képességei az utóbbi években mennyire koptak meg.

Érdekesség, hogy Eduardo karrierje elég nehézkesen indult, 24 esztendősen vágott neki Európának. Arsene Wenger látta benne a lehetőséget és 13,5 millió eurót le is tettek érte az asztalra. Az ágyúsok szurkolói hamar megkedvelték, ám karrierjét a modern kori futball egyik legszörnyűbb és legemlékezetesebb belépője gyakorlatilag kettétörte. Egy Birmingham City elleni Premier League meccs első perceiben nyílt törést szenvedett. Felépülése roppant hosszas folyamatot vett igénybe és már az csodaszámba ment, hogy folytatni tudta pályafutását. Azt a karriert, mely soha nem tudjuk meg, hogy hova vezetett volna, de nagy tettekre volt hivatott minden bizonnyal. Végül 69 mérkőzésen 22 gólt és 19 gólpasszt jegyzett ágyúsként, míg nem A Shakhtar Donetsk leigazolta.

Sikeres ukrajnai korszakot hagyott a háta mögött, öt bajnoki címet és ugyanennyi kupát nyert a klubbal. Összességében 175 meccsen 58 gól és 17 gólpassz fűződött a nevéhez. Az utóbbi években megjárta Brazíliát, előbb a Flamengo, majd pedig az Atletico PR labdarúgója volt. Karrierjének legújabb állomáshelye a Legia Warszawa lehet, ez már félig hivatalos.

Ami a válogatottságot illeti, horvát színekben 62 alkalommal láthatták a szurkolók. A lőtt 29 góljával pedig a nemzeti csapat valaha volt harmadik legeredményesebb játékosa a 45 gólos Davor Suker és a 30 gólos Mario Mandzukic mögött.