Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: Elkészült a sorsolási beosztás

Közeleg az új sorozat, a Nemzetek Ligája sorsolása. Az Eb-selejtezők mellett kvalifikációs lehetőséget nyújtó széria ősszel rajtol.

1154451_baratsagos-dzsudzsi-ozil-mti

Sztárcsapattal csak barátságos meccsen csaphat össze a magyar válogatott ősszel. – fotó: borsonline. 

Alaposan megreformálta a 2020-as Eb-re való kijutást az UEFA, miután bevezette a 2018 őszén rajtoló Nemzetek Ligája sorozatot. Az európai szövetség ezzel némileg kedvezett a kisebb országok válogatottjainak, ellenben a nem éppen egyszerű kiírás miatt sokan még mindig próbálják értelmezni a kijutási metódust. Ami biztos, a négy divízióra osztott kontinenst további négy csoportra osztották fel.

Az már most nyilvánvaló, hogy az éghajlati sajátosságok miatt a skandináv országok nem rendezhetnek ősszel hazai meccseket, így minimum ketten kerülhetnek egy kvartettbe az UEFA irányelvei szerint.

Fontos kiemelni, hogy amennyiben Magyarország hármas csoportba kerülne, akkor két játéknapra is ellenfelet kell találni. Ennek március 2-ig meg kell történnie, s elképzelhető, hogy vagy egy erős európai, vagy akár kontinensen kívüli válogatottal méri össze erejét nemzeti csapatunk.

A sorsolást követően még a helyszínen le kell tisztázni, ki kivel, mikor és hol játszik. Az időpontok közül három lehetőséget határozott meg az európai szövetség. Hétköznap kizárólag 20.45-kor kezdődhetnek a találkozók, míg hétvégén 15 óra, 18 óra, valamint 20.45 a kezdési időpontok.

A sorsolás menete:
1. lépés: a 4. kalap csapatai (C2; C3; C4)
2. lépés: 3. kalap csapatai (C1; C2; C3; C4)
3. lépés: 2. kalap csapatai (C1; C2; C3; C4)
4. lépés: 1. kalap csapatai (C1; C2; C3; C4)

Ugyanez a metódus a többi divízióban is.

A játéknapok:
Szeptember 6-8.
Szeptember 9-11.
Október 11-13.
Október 14-16.
November 15-17.
November 18-20.

A kalapbeosztásokról itt írtunk. 

~GS~