Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldoéknak még mindig rémálom a 7-1

Alig több mint fél év a brazil válogatott újra megpróbálkozhat a világbajnoki trófea megszerzésével, amire utoljára 2002-ben voltak képesek. Az akkori generáció legfényesebb alakja, Ronaldo bízik benne, hogy Nemyarék is felérhetnek a csúcsra.

brazilok2014

2014-ben a Világbajnokság csúcsesélyese volt a brazil nemzeti csapat, amely végül az elődöntőig tudott csak elevickélni. Ott azonban a későbbi győztes németek egészen megalázó módon, 7-1-re páholták el a házigazdát.

Ronaldo már akkoriban sem volt aktív játékos, ám a Selecao játékerejével még most is nagyon tisztában van. Bár viszonylag óvatosan fogalmazott egy minapi interjúban az oroszországi esélyekkel kapcsolatban:

„A 7-1 az egyik legrosszabb rémálma az összes brazilnak, hiszen hat perc alatt kaptunk négy gólt… Erre csak egyetlen magyarázat volt, mégpedig a tapasztalat hiánya. Brazília ismét erős Titének köszönhetően. Szinte minden mérkőzésen egy kompakt csapatot láthatunk, van akarat és motiváció. A Selecao visszanyerte a tiszteletét. Az én favoritjaim a 2018-as Világbajnokságon Brazília mellett Németország és Spanyolország. Neymar hihetetlen játékos, ő a legnagyobb reménységünk.”

– nyilatkozta az aranylabdás, kétszeres világbajnok „Fenomén”.

Balogh József