Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A török bajnoktól igazolt az Everton! – hivatalos

A Premier League-ben szereplő Everton együttese hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a török bajnok Besiktas válogatott támadóját. 

Cenk3

Mint arról beszámoltunk az Everton angol válogatott támadó középpályása Ross Barkley a szintén élvonalbeli Chelsea együtteséhez igazolt 15 millió fontért. A liverpooli kékek nem sokáig tétlenkedtek, ezúttal török válogatott támadót igazoltak 27 millió fontért. Az új szerzemény Cenk Tosun a török bajnok Besiktas együttesétől érkezik és négy és fél éves szerződést kötött a liverpooli gárdával.

Cenk Tosun 2014 óta szerepelt a Besiktas együttesénél és három és fél szezonja során 142 mérkőzésen 64 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek. A 25-szörös török válogatott támadó korábban megfordult az Eintracht Frankfurt és a Gaziantepspor együttesénél is. A fővárosi gárdával a legutóbbi két szezonban két bajnoki címet is szerzett a gólerős támadó. A 26 esztendős támadó a török válogatottban 2013. októberében Hollandia ellen mutatkozott be és eddigi pályafutása során 25 alkalommal ölthette magára a címeres mezt és 8 gólt szerzett ezalatt.

Angol sajtóhírek szerint a török bajnok már meg is találta kivel pótolja a Premier Leauge-be szerződő támadóját. A legfrissebb információk szerint Senol Günes vezetőedző az Arsenal francia támadóját Oliver Giroud-ot nézte ki aki pótolhatná a távozó gólvágót. A francia Alexandre Lacazette érkeztével kevés lehetőséget kap, mindössze 361 percet játszott idén a PL-ben és csupán egy alkalommal volt a kezdőcsapat tagja. A francia támadó szerződése 2019-ig szól és a transfermarkt a támadó piaci értéket 20 millió euróra taksálja.

További legfrissebb átigazolási híreinkről itt olvashatnak

Forrás: Everton hivatalos honlapja és a skysport.com

Ondik Gábor