Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho-transzfer: a Pool megegyezett a Barcával! – hivatalos

Mint arról korábban beszámoltunk róla, a brit sajtó már tényként közölte., hogy megszületett a várva várt megállapodás a Barcelona és a Liverpool között Philippe Coutinho ügyében. Nos a hírek igaznak bizonyultak a Barcelona és a Liverpool is közleményben jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a két klub között.

coutinho

A Premier League negyedik helyén álló Liverpool labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy távozik a csapat brazil sztárja Philippe Coutinho miután megszületett a megállapodás a Liverpool és a Barcelona között.

A barcelonai Sport információja szerint a 25 esztendős brazil válogatott játékos  120 millió euróért vált klubot. A Barcelona ezen felül további 40 millió eurót fizet az angoloknak egyéb feltételek teljesülése esetén. A Sport arról is beszámolt, hogy Coutinho öt évre szóló szerződést ír majd alá és a kivásárlásai ára megközelítőleg elérheti a 400 millió eurót is.

„A Liverpool Football Club közleményt ad ki Philippe Coutinho jövőjével kapcsolatban. A Liverpool FC megerősítheti, hogy Philippe Coutinho távozik a klubtól, miután egyezség született a Barcelonával az átigazolási összegről. A játékos az orvosi vizsgálatot követően lesz a Barcelona játékosa, amint megegyezett a szerződése feltételeiről a klubbal. A játékos megkapta az engedélyt, hogy az ilyenkor szokásos formalitásokat végrehajthassa”  – jelentették be a vörösök hivatalos közleményükben.

Coutinho ezzel a világ második legdrágább játékosa lett, az eddigi rekordot a tavaly Barcelonából a PSG-hez igazoló Neymar tartja 222 millió euróval. Coutinho 2013-ban lett a Liverpool játékosa mindössze 9 millió euróért, ezalatt 202 mérkőzésen 54 gólt szerzett.

Spanyol sajtóhírek a brazil labdazsonglőr a  helyszínen tekinti meg a Barcelona vasárnapi, Levante elleni összecsapását. Továbbá a transzfer azt is jelenti, hogy a 25 esztendős brazil válogatott játékos idén már nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában mivel a Liverpool együttesében idén már pályára lépett a legrangosabb kupasorozatban.

További legfrissebb átigazolási híreinket itt olvashatják

Forrás: Liverpool hivatalos twitter oldala

Ondik Gábor