Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ribéry: “Ronaldo ellopta az Aranylabdámat!”

Az újévre Franck Ribéry igencsak nosztalgikus hangulatba került. A Bayern München klasszisa a francia Canal Football Club-nak adott egy igen csak érdekes nyilatkozatot

(Kép: goal.com)

A hétvégén folytatódik a német bajnokság is. Franck Ribéry-t azonban a Bundesliga tavaszi rajtja helyett a minap jobban foglalkoztatta az, hogy vajon miét is maradt le a profi futball legnagyobb egyéni elismeréséről, az Aranylabdáról, 2013-ban.

“Máig úgy érzem, hogy ellopták tőlem! Érthetetlen! Abban az évben mindent megnyertem, amit meg lehetett, mégsem volt elég. Igazságtalanságnak érzem.” – Kezdte Ribéry, aki ugyebár azt fájlalja, hogy 2013 tavaszán klubszinten mindent megnyert a Bayern Münchennel, ám mégsem ő, hanem Cristiano Ronaldo lett az Aranylabda győztese abban az évben. (Aki esetleg nem tudná, a korábbi Marseille-játékost még Lionel Messi is megelőzte a szavazáson- a szerk.)

“A hazám sem mellettem állt. A franciák a szemem láttára szavaztak Ronaldora. El tudják képzelni, hogy egy portugál Ronaldo helyett Ribéry-re vagy Messire szavaz? Ugye hogy nem!” – Folytatta Ribéry, majd még távolabbra tekintett vissza.

“2010-ben valakinek hibásnak kellett lennie (A francia válogatott szégyenszemre Raymond Domenech irányításával a csoportot sem élte túl a dél-afrikai világbajnokságon – a szerk.). Franciaországban mindenki engem tekintett bűnbaknak. Azóta sem tudok megbocsájtani a francia médiának!” – Így a 34 esztendős szélső, aki ha nem is nyíltan, de ezzel is mintha arra akart volna utalni, hogy bizony a rossz megítélése is közrejátszhatott abban, hogy hátrébb szorult az Aranylabda-szavazáson. Pedig akkor tényleg pazar szezonja volt…