Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Espanyol-győzelem zárásként! – Egy kis összegzővel!

A spanyol bajnokság 18. fordulójának záró mérkőzésén az Espanyol el tudta csenni mindhárom pontot a Malágá otthonából.

(Kép: RCD Espanyol Twitter)

Malágá – Espanyol 0-1 (0-1)
Gólszerző: Darder (6.)

Talán senki nem gondolta, hogy a korábbi Malága-játékos, Sergi Darder pontos lövése az első percekből végleg el is dönti majd a három pont sorsát, Pedig így történt, a három meccse veretlen Malága pedig közeleg az utolsó helyhez.

Ez történt a hétvégén:

Továbbra is magabiztos, 9 pontos előnnyel vezeti a tabellát a Barca. Ernesto Valverde legénysége fél gőzzel lépte le a Levantét a Camp Nouban. A katalán sztárcsapat háza táján az újabb három pontnál talán még fontosabb, hogy Ousmane Dembélé kezdőként futballozott, Philippe Coutinho pedig végre-valahára megérkezett Barcelonába.

A katalán fővárossal ellentétben, ahol most minden szép és jó, a spanyolban ez már kevésbé mondható el. A továbbra is negyedik Real Madrid hátránya 16 pontra duzzadt a Barca mögött. A Celta elleni döntetlen alkalmával Zinedine Ziddane is elismerte, hogy nem futballoztak jól és csapata mintha önbizalmát is veszítette volna az elmúlt hetekben. Cristiano Ronaldo a Balaídosban is szenvedett,a madridi védelem hátul pedig igen nagy hibákat vétett. Talán az egyetlen jó hír a hétvége után, hogy Gareth Bale duplázni tudott.

Valamivel derűsebb az ég Madrid másik negyedében, a Wanda Metropolitano környékén. Bár a Getafe elleni “mini-madridi derbit” megnyerő Atleti vezetőedzőjének, Diego Simeonénak azért főhet a feje Diego Costa gól-piros lap kombinációja miatt.

A tabella élén tanyázó csapatok közül a Valencia alaposan megszenvedett a Gironával a Mestallában; A Sevilla egy őrült meccset veszített a Betis elleni derbin – ami még fájóbb, hogy hazai pályán -; A Villarrealnál pedig talán már most hiányolják a Kínába tartó Cédric Bakambut.

Említsük még meg a Barca mellett a liga két legjobb formát mutató együttesét, a kezdeti nehézségek után beindulni látszó, a hétvégén az Alavés ellen diadalmaskodó Athletic Bilbaot, illetve a Messiékhez hasonlóan legutóbbi 5 meccséből 4-et megnyerő, 1-et pedig döntetlenre adó Eibart.

A 18. forduló teljes eredménysora:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye:

Teljes képernyő rögzítése 2018.01.09. 73103