Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tévez: “Részt akarok venni a nyári világbajnokságon”

Harmadik periódusát kezdi meg Carlos Tévez szeretett klubjánál, a Boca Juniorsnál. A Kínából hazatérő argentín klasszis rendkívül boldogan beszélt visszatéréséről és jövőbeli terveiről.

190951407-2e1865cb-055e-4300-a428-c05e9bf94354

(forrás: afps)

A februárban 34. életévét betöltő Tévez kétéves szerződést írt alá régi-új klubjánával, és elmondása szerint a kontraktus lejárta egyben pályafutása végét is jelenti majd: “Érzelmi szempontból, olyan, mintha el sem igazoltam volna, hiszen kapcsolatom a klubbal soha nem szűnt meg. A lehető legtöbbet akarom kihozni a szerződésemből, mert úgy gondolom, hogy két év múlva visszavonulok. Köszönöm a Bocának a bizalmat és a Shanghainak, hogy elengedtek. Jó az erőnlétem, minél többet akarok játszani, ez persze a vezetőedző döntésétől is függ majd.”

És hogy mik Tévez konkrét céljai a visszavonulása előtt?

“Meg akarom nyerni a Libertadores-kupát és részt akarok venni a nyári világbajnokságon.”

Tévezt sokan kritizálják, hogy Kínába igazolása idején a pénzt helyezte előtérbe az érzelmekkel szemben. A játékos védelmére nem más, mint Diego Maradona sietett: “Carlost egyszerűen nem lehet árulónak nevezni. Kíváncsi vagyok, hogy mindazok, akik most kritizálják, visszautasítanának-e egy 25 millió dolláros ajánlatot. A lényeg, hogy visszatért és ennek mindnyájan örülünk.”

(zp)