Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willy Sagnol: “Wiltord miatt állították ki Zidane-t a vb-döntőn”

A 2006-os világbajnoki döntő Olaszország győzelme mellett Marco Materazzi és Zinedine Zidane kakaskodása, majd a francia zseni “fejese” miatt marad örökké emlékezetes.

160644104-5d3bf5bc-69c0-4941-b096-14a17c0d92fa

(forrás: gazzetta.it)

Az akkori francia válogatott hátvédje, Willy Sagnol csaknem 12 évvel a történtek után új teóriával állt elő a nem mindennapi eset kapcsán. A hosszabítás lejárta előtt hat perccel Claude Makelele passzolt Sylvain Wiltordhoz, aki a labda átvétele után megállította a játékot és jelezte e mérkőzés játékvezetőjének, az argentín Horacio Elizondónak, hogy mi történik Materazzi és Zidane között. Sagnol gondolatmenete meglehetősen egyedinek számít: “Ha Wiltord nem állítja meg a játékot, úgy hiszem, a játékvezető nem hozta volna meg ezt a döntést és Zidane végig a pályán maradt volna.”

Azóta persze a főszereplők is többször megszólaltak az ügyben, sokan Materazzi büntetését hiányolták, de egy dologban mindenki egyetért: Zidane kiálltása mindentől függetlenül jogos volt, méltatlan pontot téve a francia játékmester pályafutásának végére.

(zp)