Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Megvan a Barca második téli igazolása – hivatalos

A Philippe Coutinho transzfer után, mely a futballtörténelem harmadik legnagyobb üzlete volt, csütörtökön újabb hivatalos átigazolást jelentett be az FC Barcelona. A katalán sztárcsapathivatalos weboldalán 10 óra 30 perckor jelent meg a friss hír, miszerint Yerry Mina már nem a Palemrias labdarúgója. 

yerry_mina_palmeiras

A transzfer gyakorlatilag már tudott volt, csupán a bejelentés és a konkrét részletek hiányoztak. A 23 esztendős kolumbiai válogatott labdarúgó a védelem közepébe érkezik, az FC Barcelona lesz első európai állomáshelye. A brazil Palmerias 11,8 millió eurót kap a játékjogának átruházásáért cserébe. Mina kivásárlási árát 100 millió euróban határozták meg, a felek hosszútávú, 2023 nyaráig szóló megállapodást írtak alá.

A 195 cm magas védő a kapu előtt sem veszik el, fejjátékát sokan dicsérik. A Palemeria színeiben 33 tétmeccsen 8 gólt és 2 gólpasszt jegyzett, ezt a mutatót bizony még támadó középpályások, de helyenként csatárok is megirigyelhetik. A kérők, illetve az érdeklődők között a Borussia Dortmund neve szerepelt még, ám Mina az első pillanattól kezdve Barcelona felé kacsintott.

Pique és Umtit mellett immáron Vermaelen is komoly vetélytárs lehet a játékpercek tekintetében, a belga ugyanis Umtiti sérülése nyomán bizonyított, a szurkolók többsége pedig marasztalná. Ezzel viszont szinte biztossá vált Mascherano távozása, avagy öt belső védőt nem fog foglalkoztatni, sem pedig fizetni a katalán klub.