Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Ligakupa: a PSG ott lesz az elődöntőben – videóval

A francia Ligakupa negyeddöntőjében a PSG az Amiens ellen lépett pályára, és habár végig dominálták a meccset, csak egy kiállítás után és a második félidőben tudott gólokat szerezni. A Rennes egy izgalmas meccsen győzte le a Toulouse csapatát, míg a Montpellier a rengeteg támadásából csak a mérkőzés végén sikerült gólt szerezniük, amellyel megnyerték a mérkőzést. Az elődöntőbe csatlakozik még hozzájuk a tegnap továbbjutott Monaco.

DTNOzI_XkAYY6g5

Forrás: PSG Twitter

Nem meglepetés, hogy a PSG dominálta a meccset már az első perctől kezdve, azonban az első nagy helyzetre a 9. percben érkezett, amikor Neymarnak vette át jól a kapu előtt a labdát, de a laposan a kapu közepébe tartó lövését Regis Gurtner hatalmas bravúrral hárította. A 24. percben Mbappe szólózott végig a hazaiak védelmén, végül már csak a kapus állt előtte, de őt már nem tudta becsapni. 3 perccel később Rabiot lőtt kapásból a tizenhatoson belülről, de a lövés a kapu bal oldala mellé ment. A 34. percben kiállították az Amiens kapusát, Gürtnert egy  rossz becsúszás miatt, ami megpecsételte a hazai csapat sorsát, de még nem az első játékrészben.

A második félidőben is dominált a PSG, de csak az 54. percben jött el az ő lehetőségük, amikor Thomas Monconduit lépett oda durván ellenfelének a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a vendégnek. Neymar állt a tizenegyesponthoz, és magabiztosan értékesítette a lehetőséget, amivel megszerezte csapatának a vezetést. Az 56. percben Mbappe vett át egy hajszálpontos passzt, és nagy lövést ereszt meg a léc alá, de a kapus vetődik és még bele tud érni a labdába, amit a kapufára ütött.  A 76. percben Marco Verratti érkezett egy beadásra az ötösön, de fejese csak a felső lécet találta el. Itt már nagyon közel jártak a második gólhoz, amit végül a 78. percben szereztek meg. Egy szöglet után Rabiot ugrott magasra és a labdát a kapu bal oldalából bólintotta. A 91. percre az Amiens is összehozott egy nagyobb gólhelyzetet, amikor Serge Gakpe a magasan érkező labdát lőtte kapura, de próbálkozása a bal kapufa mellett ment el néhány centivel. Ezután a játékvezető lefújta a mérkőzést.

Amiens SC – PSG: 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Neymar (54. – büntetőből), Rabiot (78.)
Sárga lap: Adenon (86.) ill. Draxler (47.), Nkunku (81.)
Kiállítás: Gürtner (34.) ill. –

A Rennes irányította a mérkőzést, és a 21. meg is szerezték a vezetést, igaz egy öngóllal. Aztán a Toulous kiegyenlített, miután a második kapura lövésükből gólt szereztek. Az első félidő végére azonban a Rennes ismét megszerezte a vezetést Bourigeaud góljával. Fordulatosan zajlott le a mérkőzés második játékrésze. A 66. percben Sanogo góljával egyenlített a Toulouse, de a győzelmet már nem tudták megszerezni. A 86.  és a 93. percben Hunou két góljával jutott végül tovább a Rennes.

Stade Rennes – Toulouse: 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Yago (21. – öngól), Bourigeaud (42.)  ill. Sylla (40.), Sanogo (63.)
Sárga lap: Bensebaini (69.), Diallo (90.) ill. Sylla (82.), Diop (85.), Jean (88.)
Kiállítás: – ill. –

Az Angers az első játékrészben nem tudott mit kezdeni a Montpellierrel, akik folyamatosan támadták a kapujukat, ám a gólig nem jutottak el. A második félidőben is megmaradt a vendég fölény, de a befejezéseik pontatlanok voltak, vagy nagyon jól védekezett az Angers. Aztán a 86. percben mégis csak összejött nekik a gól Mbenza révén, ami mint később ki derült, a továbbjutást érő találat volt.

Angers – Montpellier HSC: 0-1 (0-0)
Gólszerző: – ill. Mbenza (86.)
Sárga lap: Coulibaly (20.) ill. Hilton (72.)
Kiállítás: – ill. –