Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Szenvedett a visszavágón a Real – videóval

Az első meccsen aratott sima győzelem tükrében kissé felforgatott kezdővel lépett pályára a királyi gárda, amely mellett az Alaves és nagy meglepetésre a Leganés jutott a legjobb nyolc közé.

REAL-MADRID-VS-NUMANCIA-Spain-10-Jan-2018 (1)

Válságban a Real Madrid? Zidane nyáron megy? Mit lép a Barcelona-Cotinho üzletre Florentino Pérez elnök? Ezek a kérdések foglalkoztatják a spanyol sajtót, így nem meglepő, hogy a szerda esti, Numancia elleni Király-kupa találkozó kissé háttérbe szorult. A francia szakember a találkozó előtt csapatértekezletet tartott, ahol átbeszélték, mi lehet a gond az együttes háza táján. Ezzel egy időben Cristiano Ronaldo üzent a szurkolóknak. Nos, ilyen légkörben fogadta a fővárosi alakulat a Numanciát, amely tisztes eredmény elérését tűzhette csak ki célul a Bernabeuban, hiszen az első meccsen 3-0-ra kikapott. Zidane felforgatta kissé a csapatát, merthogy több sztárját is nélkülözte ezen az estén. Viszont akik lehetőséget kaptak, nagyjából éltek vele. Lucas az első tíz perc végén megszerezte a vezetést a házigazdáknak, és több nagy lehetőség is adódott a Blancók előtt, mind kihasználatlanul maradtak. Nem úgy a másik oldalon.

nintchdbpict000356223027

A szünetig mindössze egy kaput eltaláló lövést rögzíthettünk a Numancia részéről, de az nemhogy kaput talált, egyenesen Kiko Casilla hálójában landolt. Hogy mi hangzott el a szünetben, azt nem tudhatjuk, de látszott, hogy csak annyit adott ki magából a Real, amennyi a továbbjutáshoz feltétlen szükséges volt. A második félidőben sem változott sokat a játék, Lucas másodszor is bevette a látogatók kapuját, s innentől kezdve nyugodtan birtokolhatta a labdát Zidane együttese. A támadásokat sem nagyon erőltette már a királyi gárda, amire rá is fizetett, merthogy a hajrára fordulva Guillermo is duplázott, amivel igencsak meglepte a királyiakat. Azonban így is megérdemelten lépett a negyeddöntőbe.

Real Madrid – Numancia 2-2 (1-1) – az első meccsen: 3-0
Bernabéu, vezette: Montero
Gólok: Lucas (10., 59.) ill. Guillermo (45., 82.)
Sárga lapok: Casemiro (87.) ill. Sierra (18.), Calvo (84.)
Kiállítás:

Real: Casilla – Carvajal (Hakimi, a szünetben), Vallejo, Nacho, Hernandez – Llorente, Kovacic – Lucas, Asensio (Isco, 63.), Ceballos – Mayoral (Casemiro, 77.)

Numancia: Munir – Medina (Etxeberria, 72.), Calvo, Udondo, Garcia – Larrea, Sierra – Nacho, Nieto, Mateu (Milla, 66.) – Higinio (Guillermo, 41.)

https://www.youtube.com/watch?v=01yhWrJW100

A másik két szerda esti összecsapás közül a nagy meglepetést a Leganés szolgáltatta, amely a hazai egygólos győzelmét követően a Villarreal otthonában ugyan kikapott, de idegenben szerzett góllal továbblépett. Az Alavés – Formentera összecsapást magabiztosan hozta az élvonalbeli együttes.

Villarreal – Leganés 2-1
G.: Raba (48.), Cserisev (89.) ill. El Zhar (31.)
Tj.: Leganés 2-2, idegenben szerzett góllal

Alavés – Formentera 2-0
G.: Demirovic (55.), Alfonso (90+1.)
Tj.: Alavés 5-1-gyel.

~GS~