Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolási Körkép – A nap legfontosabb hírei – Január 12.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Ez itt a FociClub.hu napi átigazolási összegzője. A januári transzfer időszak végéig naponta csokorba gyűjtjük a legfontosabb hivatalos transzfereket és átigazolási pletykákat. Cikkünk a 19 és 21 óra közötti időszakban jelenik meg, tartsanak velünk minden nap, és ígérjük nem maradnak le semmiről…

januar 12

Barcelona: minden jel szerint Philippe Coutinho és Yerry Mina érkezése után – nem nagy meglepetésre – rövidesen meglesz az első komoly távozója hivatalosan is az FC Barcelonának…

Chelsea: Eden Hazard a Real Madrid felé tart, de  egyáltalán nem zárható ki, hogy Madrid helyett mégis Londonban marad és hosszabbít a Chelsea-vel. Bővebben ITT.

Játékossors: Aléxis Sánchez az Arsenal chilei válogatott játékosának sorsa még mindig nem dőlt el, kérőkből nincs hiány több csapat is vinné a chilei klasszist, azonban egyenlőre nincs megállapodás a játékos ügyében. Bővebben ITT.

Juventus: sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a Sampdoria és a Juventus között Dennis Praet átigazolásáról, a belga középpályás minden bizonnyal a nyáron csatlakozik az olasz bajnokhoz. Bővebben ITT.

Napoli: fiatal középpályással erősített a Serie A éllovasa, a Napoli. A dél-olasz klub szerződtette a problémás játékos hírében álló Zinédine Machach-t. A transzfer részeteiről bővebben ITT olvashatnak.

Tottenham:Le 10 Sport információi szerint a Premier League-ben szereplő Tottenham szívesen a soraiban tudná a PSG mellőzött brazil szélsőjét Lucas Mourát. Bővebben ITT.

Inter Milano: a legfrissebb hírek szerint mindenben megegyzettt egymással az olasz Internazionale és a portugál Benfica Lisandro López átigazolása kapcsán. Bővebben ITT.

Átigazolási fejécek

Hivatalosan 2018. január 1-én nyitotta meg kapuit a téli átigazolási piac. A csapatoknak lehetősége van pótolni sérült kulcsembereiket, illetve a szereplés és a célok alakulásával kozmetikázni a kereten. Nagyon fontos, hogy a nyáron lejáró szerződésű labdarúgóikat a klubjaik most még pénzzé tehetik, erre kiváló példa lehet Alexis Sanchez, vagy éppen Mesut Özil esete, de több sztárfocista is található ezen a listán. A téli időszak közel sem olyan mozgalmas, mint a nyári, de aggódni nem kell, sem pletykák, sem pedig hivatalos transzfereknek nem leszünk híján a következő hetekben. A Top 5 liga sztárcsapatai már most elköltöttek több mint 300 millió eurót, ám a klubok többsége még nem indult be, nem hozta tető alá a tervezett erősítéseket. Íme azok az átigazolások, melyek már hivatalosak, játékos és klub egyaránt szignózta az új szerződést, a közös kontraktust. ki, honnan, hova és mennyiért? Íme a válaszok…

La Liga

Barcelona

Érkezők: Philippe Coutinho (Liverpool – 120+40 millió), Yerry Mina (Palmerias – 11,8 millió)
Távozók: –

Real Madrid

Érkezők: –
Távozók: –

Atletico Madrid

Érkezők: Diego Costa (Chelsea – 66 millió), Vitolo (Las Palmas – kölcsönből vissza)
Távozók: Lucoano Vietto (Valencia – kölcsönbe)

Sevilla

Érkezők: Guilherme Arana (Corinthians – 11 millió)
Távozók: Walter Montoya (Cruz Azul – 5,5 millió)

Valencia

Érkezők: Lucoano Vietto (Atletico Madrid – kölcsönbe), Francis Coquelin (Arsenal – 14 millió)
Távozók: –

PL

Manchester United

Érkezők: –
Távozók: –

Manchester City

Érkezők: –
Távozók: –

Arsenal

Érkezők: Konstantinos Mavropanos (Giannina – 2,1 millió)
Távozók: Francis Coquelin (14 millió – Valencia)

Liverpool

Érkezők: Virgil van Dijk (Southampton – 78,8 millió euró)
Távozók: Philippe Coutinho (Barcelona – 120+40 millió)

Chelsea

Érkezők: Ross Barkley (Everton – 16,67 millió)
Távozók: Diego Costa (Atletico Madrid – 66 millió)

Tottenham

Érkezők: –
Távozók: Georges-Kevin N’Koudou (Burnley – kölcsönbe)

Serie A

Juventus

Érkezők: –
Távozók: Marko Pjaca (Schalke 04 – kölcsönbe)

Inter

Érkezők: –
Távozók: –

AC Milan

Érkezők: –
Távozók: –

AS Roma

Érkezők: –
Távozók: –

Napoli

Érkezők: Zinedine Machach (Toulouse – ingyen)
Távozók: –

Névtelen-1

Bayern München

Érkezők: Sandro Wagner (Hoffenheim – 13 millió)
Távozók: –

Borussia Dortmund

Érkezők: –
Távozók: –

Ligue 1

PSG

Érkezők: –
Távozók: –

Monaco

Érkezők: –
Távozók: Soualiho Meité (Bordeaux – kölcsön), Terence Kongolo (Huddersfield – kölcsönbe)

* Átigazolási listánk nem tartalmazza azokat a kölcsönszerződéseket, melyek nem különösebben befolyásolják a klubok életét, avagy olyan játékosokat akik kölcsönből jöttek vissza és újból kölcsönadták őket, vagy a klub kötelékébe tartoztak, de játékpercük alig-alig volt. Kivétel, ha egy mellőzött játékosnak azért neve van a piacon.

** A lista frissítve: 2018.01.012. (20:00)