Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszakított a Bayern München egy nagy sorozatot – videóval

Győzelemmel kezdte az új esztendőt a Bayern München, mely a téli szünet után a 18. forduló nyitómérkőzésén bizonyult jobbnak vendéglátójánál. Mindez azt jelenti, hogy a Bayer Leverkusen nagy sorozata megszakadt.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 01. 12. 223402

A mérkőzést megelőzően legutóbb szeptember közepén szenvedett vereséget gyógyszergyári alakulat. Akkor a Dárdai Pál által edzett Hertha BSC bizonyult jobbnak. A listavezető és egyben címvédő bajorok a sérült Lewandowski és Hummels nélkül érkeztek, viszont három ponttal távoztak a Bay Arénából.

Az első percekben Ribery járt közel a gólhoz, ám egy blokkoló láb közbeszólt. Teljesen másként alakulhatott volna a meccs, ha Kohr fejese bemegy bő negyedóra elteltével. A hazai helyzet azonban kimaradt, ahogyan James és Vidal kísérlete sem ért célba. A 32. percben viszont Leno nyúlhatott a hálóba, miután egy kipattanóra Javi Martinez reagált a leggyorsabban. A spanyol a szünet előtt növelhette volna az előny, közeli lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A fordulást követően jelezte a Bayer, hogy még meccsben van, Bailey lövésénél azonban a hazai kapufa nem volt a hazai csapattal, a felsőlécről kifelé pattant az életerős bomba. Ami az egyik oldalon kimarat, az a másikon bement, avagy James passza után Ribery szomorította el a hazai híveket. A hajrára feléledt a remény, Volland gólja bizakodásra adott okot és gyakorlatilag végig nyitott volt a meccs, melyet jól koordinált Heynckes együttese. A ráadásban aztán James harcolt ki egy szabadot, majd a kolumbiai lába elsült, lehet, hogy a forduló gólját szerezte.

A folytatást illetően a Dortmundra és az RB Leipzig csapatára, tehát Gulácsiékra is komoly erőpróba vár. Részletekért, időpontok és egyéb információk bővebben ITT!

Bayer Leverkusen – Bayern München 1:3 (0:1)
Helyszín: BayArena – 30210 néző; Vezette: D. Siebert
Gólszerzők:  Volland (70.) ill. J. Martinez (32.), Ribery (59.), James (90+1.)
Sárga lap: Volland (10.), Bellarabi (15.) ill. Müller (27.), Rafinha (42.)
Kiállítás: – ill.

Leverkusen: Leon – Tah, Bender, Wendell – Havertz, Bender, Kohr (Alario 64.), Bailey – Bellarabi (Henrichs 59.), Brandt (Mehmedi 77.), Volland. Vezetőedző: H. Herrlich

Bayern München: Ulreich – Alaba, Sule, Boateng, Rafinha – Vidal, J. Martinez, James – Ribery (Wagner 78.), Robben (Coman 65.), Müller (Tolisso 92.). Vezetőedző: J. Heynckes

James Rodriguez lába elsült a végén